Почався грибний сезон. Чи потрібно налягати на цей продукт. Думка закарпатського дієтолога

Почався грибний сезон. Чимало написано про те, що гриби нагадують губку, яка здатна вбирати радіоактивні частинки. І все ж, чи можна і чи потрібно налягати на цей продукт? 

Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є дієтолог Альона НЕКРАХА. Вона про гриби розповіла більше.

Усе добре в міру. Білі гриби – це смачно, але їх не можна давати дітям в їжу до певного віку, існують протипоказання і для дорослих та їх має бути небагато, кількість повинна бути обмеженою. Але шампіньйони та вешенки (гливи) вживати можна сміливо. Лісові ж гриби потрібно добре розпізнавати, серед них багато отруйних.

Сьогодні часто жінки замість коштовностей просять близьких подарувати їм пароварку чи мультиварку. Наскільки корисна їжа, приготована в них?

Серед моїх знайомих таких жінок немає. Але тим не менше смажена їжа – це найбільш шкідливе з усього, що лише може бути у раціоні. Шкідливі транс жири не потрібні нікому. Вони забивають судини, підвищують рівень холестерину, сповільнюють обмін речовин, що призводить не лише до зайвої ваги, але й до різних захворювань. Але все це накопичується поступово і людина просто не помічає, як повільно себе вбиває. А тим часом навіть у немолодому віці можна бути здоровим і подорожувати, а не ходити кабінетами лікарів. Тому їжа, приготована в пароварці, мультиварці, запечена в духовці, підсмажена на воді, на сухій сковорідці є набагато кориснішою за смажену на олії.

zakarpatpost.net