Site icon zakarpatpost.net

Почався грибний сезон. Чи потрібно налягати на цей продукт. Думка закарпатського дієтолога

Почався грибний сезон. Чимало написано про те, що гриби нагадують губку, яка здатна вбирати радіоактивні частинки. І все ж, чи можна і чи потрібно налягати на цей продукт? 

Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є дієтолог Альона НЕКРАХА. Вона про гриби розповіла більше.

Усе добре в міру. Білі гриби – це смачно, але їх не можна давати дітям в їжу до певного віку, існують протипоказання і для дорослих та їх має бути небагато, кількість повинна бути обмеженою. Але шампіньйони та вешенки (гливи) вживати можна сміливо. Лісові ж гриби потрібно добре розпізнавати, серед них багато отруйних.

Сьогодні часто жінки замість коштовностей просять близьких подарувати їм пароварку чи мультиварку. Наскільки корисна їжа, приготована в них?

Серед моїх знайомих таких жінок немає. Але тим не менше смажена їжа – це найбільш шкідливе з усього, що лише може бути у раціоні. Шкідливі транс жири не потрібні нікому. Вони забивають судини, підвищують рівень холестерину, сповільнюють обмін речовин, що призводить не лише до зайвої ваги, але й до різних захворювань. Але все це накопичується поступово і людина просто не помічає, як повільно себе вбиває. А тим часом навіть у немолодому віці можна бути здоровим і подорожувати, а не ходити кабінетами лікарів. Тому їжа, приготована в пароварці, мультиварці, запечена в духовці, підсмажена на воді, на сухій сковорідці є набагато кориснішою за смажену на олії.

zakarpatpost.net

Exit mobile version