Тесля побудував копію Ноєвого ковчегу і планує дійти на ньому до Ізраїлю

Тесля, який відтворив точну копію Ноєвого ковчегу у натуральний розмір, говорить, що збирається вирушити на ньому до Ізраїлю.

Голландський бізнесмен Йохан Хайберс побудував човен довжиною 120 метрів за чотири роки, вклавши у проект понад 1 мільйон доларів.

Він привернув увагу багатьох, коли на річці Маас (південь Нідерландів) в 2012 році розпочалося будівництво.  Хайберс заявив, що має великі плани.

Йохан, як побожний християнин, сказав, що своїм проектом хотів «довести існування Бога» і заявив, що вірить кожному слову з Біблії.

Він планував вирушити на ковчегу до Ізраїлю незабаром після його будівництва, але через природні пожежі був вимушений відкласти цю ідею на потім.

Хайберс назвав Ізраїль «землею Божою» і вважає, що це підходяще місце для його масивного човна.

Він сказав, що ідея побудувати власний ковчег прийшла до нього більше 20 років тому, коли він читав біблійські історії своїм дітям.

У 2006 році він вирішив побудувати свою першу копію ковчега, але залишився незадоволений, оскільки човен був «всього» 70 м завдовжки – трохи більше половини розміру судна зі знаменитого тексту.

Він продав його і вирішив зробити ще одну спробу, щоб зробити абсолютну копію відомого човна, залучивши добровольців, серед яких багато хто не мав досвіду теслярства.

Як наслідок, зізнається Йохан, деякі частини човна вийшли трохи кривими.

У біблійній історії Бог обрав праведника на ім’я Ной, для того щоб той побудував величезний корабель, на якому зібрав по парі з кожного виду тварин.

Пасажири ковчегу вижили, коли весь світ загинув від великого потопу.

Хайберс впевнений, що людство переживає подібні часи.

Не обійшлося і без суперечок, деякі віруючі стверджували, що без божого наказу створювати такі ковчеги – це гріх.

Недовгий час в ньому знаходився  контактний зоопарк, а зараз там розміщуються моделі тварин у повний зріст, щоб відвідувачі могли уявити собі атмосферу ковчегу, на якому плавав Ной.

zakarpatpost.net