Камера катувань. В Ужгороді в цирку знущаються над тваринами

Інформацію про це повідомив Віталій Глагола.

Текст цитуємо без змін: “В Ужгороді черговий цирк. Кому здається це весело, смішно, талановито? Думаю, що цій тварині точно ні, а це фото зроблене у нашому місті. Ще вчора я опублікував петицію «Заборонити цирк за участю тварин на території Ужгорода» і там вже є майже 20% необхідних підписів. Залишилось зібрати решту. Голосувати можна за оцим посиланням: https://e-dem.in.ua/uzhgorod/Petition/View/37 . Аби швидше зібрати підписи зробіть РЕПОСТ.

Вслід за провідними країнами та містами світу, все більше і більше міст України приймає рішення про локальну заборону пересувних цирків з тваринами. Світова практика показує, що для успішної діяльності, цирку не потрібно експлуатувати тварин. До слова, найвідоміший у світі цирк – du Soleil – ніколи не використовував у своїй діяльності тварин, базуючи свої виступи на майстерності талановитих акробатів та аніматорів. Ми вважаємо неприпустимим розташування пересувних цирків із тваринами на території нашого міста”, – йдеться у дописі.

Цікаво, що у липні 2017 року в Ужгороді вже проходив збір підписів під електронною петицією щодо «Заборони гастролей цирку з тваринами та пересувних зоопарків». Автором звернення виступив місцевий зоозахисник Олександр Мерявчик. Зміст петиції звучав так: “Заборонити, на території міста Ужгорода, гастролі, виступи, акції та інші заходи з використанням тварин; заборонити, на території міста Ужгорода пересувні зоопарки”. У серпні, набагато раніше відведеного терміну, електронна петиція зібрала необхідних 250 підписів. Відтак у листопаді того ж 2017 року Ужгородської міської ради прийняли рішення, на яке із хвилюванням чекала громадськість – вони нарешті заборонили в місті виступи цирків із дикими тваринами. Тож чому це рішення не виконується?!

zakarpatpost.net