Перукарки побилися через світло: штовхалися, тягалися за волосся та дряпалися

Між жінками давно були неприязні стосунки і сварки

Комунальні послуги – зараз річ недешева, обходяться вони нашим землякам у чималі гроші, тож і не дивно, що через їхню сплату виникають конфлікти, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Розетка стала яблуком розбрату між власницею та працівницею однієї з перукарень у Хусті. Жінки зчепилися не на жарт – тягалися за волосся, штовхалися та кричали одна на одну.

Конфлікт трапився у вересні минулого року. Ірина (імена у матеріалі замінено) нанесла своїй колезі синці та подерла обличчя, а та викликала поліцію та зняла побої. Свою провину на суді жінка не визнала і пояснила, що сутичка виникла через непорозуміння на роботі.

«Приблизно о 12 годині я зайшла до вбиральні, де побачила, що шнур електричного бойлера для підігріву води, який належить потерпілій Ларисі, підключений до її розетки. Вона без мого відома користується електроенергією і не платить за неї. Я витягнула вилку з бойлера, заклеїла розетку та написала на аркуші паперу: «Не лізь – уб’є».

Побачивши, що я зайшла до вбиральні, вона швидко вийшла з приміщення. Повернулась через 3 години, зірвала наклейку та знову увімкнула бойлер. Приблизно о 17 годині прийшов мій чоловік. Я розповіла йому про ситуацію із самовільним підключенням до розетки. Дмитро пішов до дверей приміщення, де працювала Лариса, постукав у двері, відчинив їх, не заходячи всередину, повідомив їй, що вона повинна буде оплатити витрати за використану електроенергію, якою без дозволу користується. Після цього вона почала нас обох ображати. Зрозумівши, що Лариса перейшла на особистості, я розізлилась і, не витримавши, штовхнула її. Вона, у свою чергу, схопила мене  за волосся. Я її – також.

Між нами почалась штовханина. Аби нас розійняти, чоловік відтягнув мене в коридор. Лариса залишилась у приміщенні наодинці, почала кричати. На крики з другого поверху спустились її друзі, яким вона почала розповідати, що Дмитро її вдарив, хоча такого не було. Після цього з чоловіком пішли додому. Через півгодини повернулись, бо забули ключі від дверей. Коли прийшли в салон, то побачили правоохоронців. Нас попросили піти до відділу поліції для дачі пояснень. Ми так і зробили», – розповіла жінка.

Дмитро підтвердив слова дружини і повідомив, що прийшов до неї на роботу тому, що вона просила принести парасольку. «Коли ми зібрали речі і мали намір йти додому, прийшла Лариса. Я підійшов до вхідних дверей її салону, відчинив їх, не заходячи у приміщення, сказав, що вона повинна заплатити за спожиту електроенергію, якою користувалася без відома дружини через її електролічильник. Жінка відмовилась платити, почала висловлюватись на нашу адресу нецензурно, провокувати Ірину. Я взяв дружину за руку і ми пішли у напрямку до виходу. Але нам услід Лариса продовжувала лаятись, ображати мою жінку. Не витерпівши, Ірина повернулась та штовхнула її. Лариса вхопила дружину за волосся, а Іра, у свою чергу, її. Між ними почалась штовханина. Я підійшов до них, відтягнув дружину за талію, потім ми вийшли в коридор. У салоні залишилася Лариса, Та вона не вгамовувалась, кричала. На її крики з другого поверху спустились її приятелі. Ми ж пішли додому», – пояснив чоловік.

У Лариси ж була своя версія стосовно того, що трапилося. «Того дня Ірина зі своїм чоловіком  зайшли у приміщення салону. Вона почала мене звинувачувати  в тому, що я нібито самовільно включаю бойлер для обігріву води у її розетку і повинна відшкодувати  витрати за використану електроенергію. Між нами почалась словесна перепалка, нецензурна лайка на адресу одна одної. Далі Ірина схопила мене однією за волосся, а іншою  подряпала обличчя, шию, нанесла удар по голові, після чого штовхнула, і я вдарилася в стіну. Дмитро все це бачив. Він намагався зупинити конфлікт і відтягнув дружину від мене. Під час бійки я впала, ударившись ногами об ковану металеву кушетку, що стояла біля вхідних дверей. Ірина перестала бити мене по голові лише тоді, коли з другого поверху спустились мої друзі. Тоді вона разом із чоловіком покинула приміщення. Неприязні стосунки є між нами вже протягом тривалого часу,  оскільки Ірина, яку я працевлаштувала, зводила на мене наклепи та переманювала клієнтів», – заявила вона.

Також жінка просила задовольнити цивільний позов та стягнути із Ірини на свою користь  1404 гривень матеріальної та  50 000 гривень моральної шкоди. Суд визнав Ірину винною в нанесенні легких тілесних ушкоджень і призначив їй покарання у вигляді 850 гривень штрафу.

Крім того, жінці довелося компенсувати Ларисі 1404 гривень матеріальної та 5 тисяч гривень моральної шкоди.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net