Ужгород заполонили ретромобілі, найдорожчий з яких коштує 2,5 мільйонів євро. ФОТО. ВІДЕО

Майже сотня старовинних автомобілів і мотоциклів із Чехії, Словаччини та Польщі сьогодні здійснили пробіг Ужгородом.

Під допитливі погляди, вигуки, аплодисменти перехожих автівки заїхали на площу Театральну та набережну Незалежності.

Так людно у столиці Закарпаття не було давно.

Подивитись на виставку “Земплінське ралі автоветеранів” прийшло дуже багато охочих.

За словами організаторів, найстарша автівка, що приїхала до Ужгорода – 1920 року випуску, найдорожча коштує 2,5 мільйони євро.

Як повідомили в Ужгородській міській раді, Земплінський ветеранський клуб Міхаловце нараховує близько 110 членів, але не всі автомобілі змогли їхати через кордон, бо не мають відповідних документів. Є, приміром, авто 1920 року, яке зареєстроване не як автомобіль, а як раритет. Тож, хоч і їздить – бере участь в автопробігу у Міхаловце та навколо Земплінської Ширави – зараз залишилося вдома. Ветеранський клуб Міхаловце відзначає 14-у річницю Земплінського ветеранського ралі. Цей захід внесений до ТОП-10 заходів Кошицього краю.

Головною ціллю є донести до широкої публіки емоції та сторінки з історії автомобільного світу.

Цього року захід уперше провели в Ужгороді, ідея виникла минулого року, коли делегація Ужгородської міської ради була у Словаччині з візитом: багато автолюбителів зауважили, що ніколи не були в Ужгороді.

Тому ужгородці вирішили показати, що готові до партнерства зі словацькими друзями і в такому напрямі, тим більше що цього року – 20-а річниця побратимства Ужгорода та Міхаловце.

zakarpatpost.net