Чому еперками закарпатські діти фарбують губи, а чоловіки – підвищують потенцію

На Закарпатті дозріває шовковиця, яку місцеві називають еперками.

Найбільше їх люблять дітлахи. За допомогою ягід, що пускають чорний сік, малеча полюбляє фарбувати собі губи, а пальці залишаються чорними самі собою…

Вживання великої кількості свіжих ягід сприяє  розсмоктуванню рубців на серці після інфаркту міокарда, вгамовує біль, зменшує задишку  – словом,  поліпшується робота серця, відновлюється працездатність.  Також вони корисні тим, у кого анемія та гастрит.

Загалом плоди можна їсти всім, адже вони багаті на вітаміни, дуже смачні та ще й цілющі.

У китайській народній медицині відвар коренів шовковиці імпотенції. Щодо останньої проблеми, через століття передається рецептура приготування шовковиці з медом для лікування чоловічих страждань. Рецепт простий.

Кілограм свіжої або півкілограма сухої ягоди (чорної або білої — немає значення) слід прокип’ятити у півлітра води протягом 30 хвилин. Настій злити в інший посуд, додати нової води і знову кип’ятити 30 хвилин. Далі злити воду, масу покласти у воду першого кипіння, перетерти, аби вона стала в’язкою, додати 300 г меду. Довести до кипіння. Охолодити. Скласти в скляний посуд. Вживати по чайній ложці 2 рази на день через годину після їди. Після 45 років корисно приймати як чоловікам, так і жінкам. В останніх клімакс пройде м’яко, без тривог і хвилювань.

І останнє, що стосується чоловічої статі. Якщо хлопчик у дитинстві перехворів паротитом (“свинкою”), скарлатиною, то йому обов’язково слід споживати шовковицю. Названі дитячі хвороби навіть при доброму лікуванні залишають свій слід у статевій сфері. Для дівчаток ці дитячі інфекції проходять безслідно.

Також корисно знати, що якщо пальці і губи почорніли від ягід чорної шовковиці і їх важко відмити, можна їх потерти плодами шовковиці білої, яка з легкістю здатна впоратись із темним барвником.

Цікаво, що на світовому ринку кілограм ягід коштує 50 доларів. У нас же диво-плоди ростуть і біля доріг, і в дворах краян.

zakarpatpost.net