Підозрюваному НАБУ закарпатському судді продовжили обов’язки

Суд до 19 серпня продовжив обов’язки судді Рахівського районного суду Закарпатської області Івану Тулику, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди, пише Слово і Діло.

Таке рішення 20 червня ухвалив слідчий суддя Солом’янського районного суду міста Києва Сергій Агафонов за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просила суд продовжити Тулику обов’язки, зокрема, носити електронний браслет; прибувати на кожен виклик; не відлучатися із міста Рахів, Закарпатської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування зі свідками. Своє клопотання прокурор обґрунтувала тим, що досудове слідство ще триває, а ризики перешкоджання не зменшилися.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково. Так, Агафонов скасував обов’язок Тулика носити електронний браслет.

За версією слідства, за 10 тисяч гривень суддя Тулик погодився розглянути на користь заявника цивільну справу про стягнення боргу. Як вказали в САП, судді інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням наданого йому службового становища.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила підозрюваного САП суддю із Закарпаття. Раніше САП повідомила про підозру судді Івану Тулику, а суд продовжив дію його обов’язків до 22 червня.

zakarpatpost.net