АНОНС. Закарпатець обікрав даїшника. Взяв собі гріх на душу

Маю я один такий дуже вже давній гріх на душі. Одного разу я обікрав даїшника. Я вже зараз пенсіонер. А тоді був ще неодруженим. Їхали ми з другом до родичів його нареченої – в інший район. Бо все це було якраз напередодні його весілля. Ми тоді зовсім не поспішали, бо часу мали вдосталь. Швидкість не перевищили, документи були в порядку. Але хіба даїшникам можна було донести якусь правду? – пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Обкладинка свіжого номера газети «ПОРАДИ»

Зупинив він нас, причому не на центральній дорозі. Але згодом до нас таки дійшло – чому це сталося на сільській дорозі. Бо не встигли ми навіть привітатися, як відчули, що той даїшник вже добряче набрався.

Запах просто збивав нас із ніг. Ми зрозуміли, чого він зупинився на узбіччі. Боявся, що зробить аварію. Де такому розвезеному їхати?

Але свої права пам’ятав ще чудово. Тож почав вимагати гроші – ніби за порушення правил.  Я зірвався:

– Ніякі правила я не порушував! І крапка!

Але в даїшника вистачило сил, щоб записати мій номер у свій блокнот. Я чудово знав, чим це може закінчитися. Тим більше що він був ще й при званні.

Але тут я побачив за склом гаманець даїшника, який був геть набитий купюрами. Сказав, що мені треба терміново відлучитися в кущі, тому хай трохи мене зачекає. Сперечатися з ним залишив свого друга. За ці кілька хвилин між ними зав’язалася ледь не бійка. Двері в машині даїшника були відчинені. Тож я без усяких перепон проникнув у салон і відкрив той ущерть набитий гаманець, взяв звідти дві найбільші купюри. Повернувся до розмови зовсім умиротвореним.

– Так! –  сказав я, підвівши догори вказівного пальця.  – Ми дуже поспішаємо. Маємо владнати справи з весіллям. А це, як ви й самі розумієте, дуже важливо. Тому нате вам гроші – і щасливої дороги!

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «ПОРАДИ».

Купуйте свіжий номер газети «ПОРАДИ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 28 червня.

zakarpatpost.net