Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатський тиждень: без польотів: із втратами у воді та знахідками під землею

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Літо потрохи добігає своєї середини… Та позачергові вибори, схоже, позбавили політично та ідеологічно свідому більшість можливості насолодитися порою цілком заслуженого відпочинку. Однак семиденка, що минула, здивувала якраз, подіями мало пов’язаними із політикою. Не було у ній і майже звичних упродовж останніх тижнів новин, пов’язаних із польотами, аеропортами і небом…

Миколаївська іскра закарпатського кременю

Сплило сорок днів від смерті поета, Шевченківського лауреата Дмитра Кременя

З цієї нагоди закарпатська письменницька спілка організувала творчий вечір в обласній бібліотеці і панахиду у сусідній Благовіщенській дерев’яній церкві. Зазвичай творча доля поета коротка, як спалах метеора.

Як у Довгому у жилах чоловіків пристрасть кипіла

Чоловіки досвідчені пригадують серію фільмів для дорослих із спільною назвою «Вогонь і лід». У свій час це було круто, неймовірно і заборонено. А про вогонь і залізо фільмів не було. Хоча еротики під такою назвою можна назбирати вибухову кількість. Бо вогонь – це пристрасть, а залізо – те, з чим часто асоціюються жіночі фантазії. І не пробуйте мені заперечувати.

Як воскресити ужгородський ботанічний сад

Він може сам на себе заробляти

Колись в Ужгороді були унікальні сади, які фактично нині можна класифікувати як ботанічні. Там вирощувалося багато видів як місцевих, так і екзотичних рослин, привезених із різних куточків світу. Передусім – це сад Лаудона, закладений у 1800-х роках, де були колекції дерев та квітів з усієї Європи. З однієї з поїздок у Єгипет відомий ужгородець навіть привіз руку мумії.

Як живе ужгородський ринок на Минайській, 16

Ринок на Минайській займає площу 1306 кв. м і розрахований на 400 торгових місць. Знайти його легко, він – одразу позаду «Сільпо». Однак нагадує він не місце, де кипить життя, а якусь пустку. Торгових павільйонів багато, але більшість із них пустують, окремі – давно розбиті. Покупці туди  теж заглядають не часто.

Для чого закарпатці утримують вдома лемурів та пітонів і як свята підривають здоров’я домашнім тваринам

Ветеринар розповіла, чому у нас для понтів купують лисих кішок, чому щури безпечніші за собак та що робити з господарями, які викинули тварину на вулицю

Змії, мавпочки, ящірки, тарантули… яких лише домашніх улюбленців зараз не заводять закарпатці. А собаки та кішки взагалі є майже в кожній родині. Та  це й добре. Адже часто тварини є найкращими друзями людей, та й дітям потрібно прищеплювати до них любов змалечку і вчити відповідальності. Лише так ми можемо позбутись безпритульних чотирилапих на вулицях.

Закарпатець тримав у страху всю родину і зрештою вбив батька

Син накинувся на батька і зарізав його

Алкоголь не лише псує життя закарпатців, але й часто стає причиною великих трагедій, коли через вживання спиртного діти втрачають і розум, і людську мораль та здіймають руку на батьків.

Чоловік крав у бізнесмена курей та гусей, бо той нібито не платив зарплату

А далі – напився з дядьком і забрав у нього всі гроші

Раніше судимий за крадіжки закарпатець вирішив розжитись на чужому добрі і почав обкрадати  деревообробні підприємства. Утім цупив не дрова, а те, в чому на той час мав потребу.

Закарпатець різав м’ясо на шашлик, а далі зарізав знайомого, бо той не хотів жити з його сестрою

На суді сказав, що той сам настромився на ніж. Подумав, що він – шашлик?

23-річний мешканець Виноградівщини мав надто запальний норов. Він уже мав проблеми з законом через те, що побив людину. За рукоприкладство навіть мав судимість. Утім це не спинило його від нового злочину. Цього разу він зарізав знайомого.

Коли з’ясувалося, що хлопець заробітчанин, батько вирішив: «Ідеальний зять! Треба брати!»

Вперше за все життя Людмила запропонувала чоловіку повернутись додому, пожити хоч трохи для себе… але він не захотів

Життя кожної родини заробітчан унікальне по-своєму. Звісно, часом після заробітків родина розпадається взагалі, а ті, що зберігаються, іноді, проходять важкі смуги випробувань.

Найтовстіший у світі хлопчик скинув половину ваги заради своєї мрії

Ар’я Перман із Ціпурсвасарі (Індонезія) у 10-річному віці важив 190 кг. Зараз йому 12, і за два останніх роки він втратив половину своєї ваги. На боротьбу із зайвою вагою його надихнула мрія стати професійним футболістом.

Баба Анця знає, чому у закарпатської жони розріз на платті має бути великий

Літо. Сонечко пригріло. Так приємно бабі стало на душі, так захотілося третьої, а може й четвертої молодості.

— Треба у варош їхати. Якоєсь парадноє платя си вже час купити. Уже 15 году гардероб не обновлялам. Моя одєжда вже гет із моди уйшла, порохом припала. У жебах ся може вже й павуки… та де там павуки, може ся й миші завели.  Но нич. Куплю си штось новоє. Лем гроши не маю. Треба штось продати, – поринула баба у роздуми. – Капусту! Точно! Тепер усі ото купуют.

 В Ужгороді продають їжу покійників

Надзвичайно солодкий, соковитий, ніжний на смак і незвичний.

Кавун не із червоною, а із жовтою м’якоттю лише нещодавно з’явився на світовому ринку, але вже сподобався любителям соковитої ягоди. Скоринку цей кавун має таку ж, як і червоний, але м’якоть має насичений жовтий колір.

На Закарпатті цвіте рослина, яку називають блакитним золотом, вона лікує 99 недуг

Її стеблами захищали себе від чуми, її квіти носили у вигляді амулетів, її листя єгиптяни  використовували при муміфікації, її заспокійливим ароматом насолоджувалися європейські вельможі, а закарпатці просто милуються цвітінням.

Відома київська рестораторка, мотиваційний спікер та письменниця Маргарита Січкар приїхала до Ужгорода з майстер-класом та презентацією книги

У нашому надтехнологічному світі успіх жінки давно не є чимось унікальним. Успішні жінки усюди: в політиці, культурі та мистецтві, бізнесі та громадській діяльності. Успішні – це значить сильні. Приклад і натхнення. Вони змінюють світ на краще.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 5 липня.

zakarpatpost.net