АНОНС. Коли з’ясувалося, що хлопець заробітчанин, батько вирішив: «Ідеальний зять! Треба брати!»

Вперше за все життя Людмила запропонувала чоловіку повернутись додому, пожити хоч трохи для себе… але він не захотів

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Життя кожної родини заробітчан унікальне по-своєму. Звісно, часом після заробітків родина розпадається взагалі, а ті, що зберігаються, іноді, проходять важкі смуги випробувань, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Для деяких районів Закарпаття (переважно в селах) сезонні роботи – справа звична, їздити заробляти гроші за кордон тут,так би мовити, родинний бізнес. Ця «професія» передається з покоління в покоління.

Людмила була з традиційної родини заробітчан. Її дід, батько, брати їздили на лісосіки в Росію, а потім на будівництво у Чехію, тож коли у 17 років до неї почав свататись Федір із сусіднього села, батько в першу чергу спитав, чим він займається.

Коли з’ясувалося, що хлопець заробітчанин, батько без вагань вирішив: «Ідеальний зять! Треба видавати за нього дочку!»

Весілля зіграли через три місяці після знайомства. Мати просила не затягувати час, боялася, що потім доньку ніхто не візьме.

Невдовзі Федір поїхав у Чехію. А молода дружина залишилася вдома у батьківській хаті. Приїжджав чоловік двічі на рік. Вдома бував не більше двох місяців.

Тим часом Людмила завагітніла і народила Руслану, через рік – Ярослава.

У сімейних клопотах і турботі про дітей пролетіло п’ять років. Грошей Федір заробляв достатньо, тож невдовзі вирішив купити будинок у Мукачеві. У селі на Тячівщині йому жити не хотілося, та й не подобалося, що дружина багато часу проводить із матір’ю.

Незабаром Людмила з чоловіком та дітьми перебралися до міста. Тут вона вирішила здобути заочно вищу освіту, бо думала, що колись згодиться. Та спливали роки, діти пішли в школу, а жінка працювати так і не йшла.

Вона добряче розповніла, перестала дбати про себе зовсім.

І ось одного разу до неї приїхала в гості знайома. Вона розповіла, що в Чехії у Феді є коханка. І там така любов, що вона не здивується, якщо рано чи пізно він покине родину.

Людмила кілька днів плакала, а потім зателефонувала матері, яка також ніде не працювала, і попросила приїхати.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 5 липня.

zakarpatpost.net