Закарпатські родинні війни із розподілу майна тривають десятиліттями

Із фільмів ми давно знаємо про велику популярність адвокатів у США. І якщо колись нас це дивувало, то зараз без їхніх послуг часто не можна обійтися при вирішенні навіть нескладної справи, яка потребує юридичних знань.  Сучасні адвокати – це люди, яким закарпатці більше довіряють таємниці більше, ніж священику чи психологу. І це нормально, адже саме їм відомо, як краще відстояти права людини у відповідних ситуаціях.

Тож нині гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є ужгородський адвокат Віталій БУРИШИН.

Питання спадщини завжди викликає часом чимало суперечок, доходить іноді і до найгіршого. Які нюанси виникають і на що закарпатцям потрібно звернути увагу перед тим, як іти до суду?

Спадкові спори, напевно – одна з найбільш поширених у судах загальної юрисдикції. Їх дуже багато. Я завжди кажу клієнтам і сам так переконаний, що найбільше зло людина має у житті від близьких людей, від родичів, можливо навіть від членів сім’ї. На жаль, наші земляки не вміють домовлятися між собою. Часом ситуація доходить до абсурдної. Розповім про свій перший випадок цивільних справ. Виграти його не вдалося через ряд причин, бо були такі обставини, на які я не міг просто вплинути, але тоді зробив для себе важливі висновки. Так от. Опоненти, які були між собою родичами, після проміжного засідання суду прямо перед судом на вулиці почали бити один одного пакетами, при чому одним із активних учасників побоїв був священик православної церкви, який мав певний майновий інтерес. Для мене це було шоком. Після цих подій ми розійшлися і розірвали договір, а справу доводив до кінця у апеляції інший адвокат.

Загалом наголошу, що є спадкові справи, які тривають по 7-10 років. Навіть якщо мова йде про невелике майно, між родичами є певна образа один на одного за якісь інші речі в минулому і заради того, аби довести свою правоту, хоча й не розумію, навіщо це потрібно, але люди роками можуть жити негативом. Тож спадковий спір інколи буває способом досягнення немайнового результату. Люди просто воюють між собою, продукують нові справи, зупиняють первинні, і це може тривати дуже довго. А адвокату у цьому всьому доводиться «плавати». Особисто я прибічник того, щоб справи розглядалися швидко і якісно.

zakarpatpost.net