Уявіть Закарпаття з чергами із туристів, процвітаюче та багате. Як це зробити?

Приклад такий в Україні вже є

Туристичні міста вміють просувати свій бренд і запрошувати до себе гостей. Ось як професійно робить це Одеса.

У Києві журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов рекламні щити-запрошення до міста на березі моря.

Якщо людина прочитає «Хочу до Одеси», то справді багато хто забажає там опинитись, відчути дотик і запах моря.

Утім чомусь рекламу запуску рейсів із Києва до Ужгорода зроблено дуже примітивно. Там зображено літак, розміщено графік і напис «Закарпаття стає ближче». Тож кожен сам повинен здогадуватися, що це означає. Більшість навіть не буде вникати і байдуже пройде повз, бо двозначні терміни для реклами – це дорога в нікуди. Люди не збираються розв’язувати на вулицях головоломки, їм потрібні чуткі вказівки, як от у Одеси. Мало хто зрозуміє, що мова йде про авіарейси.

Усе це свідчить про непрофесійний підхід до рекламування регіону. Це – нерозумна економія коштів! Одесу рекламують не лише на сітілійтах, але й по телебаченню, в інтернеті, навіть у швидкісних поїздах Інтерсіті на моніторі крутиться заклик приїхати до морського міста.

Це досить добрий приклад правильної побудови рекламної кампанії. І це свідчить про те, що просувати розробляти стратегії розвитку місто повинні справжні професіонали, рекламні агенції  або зі столиці, або міжнародні, представництва яких є в Києві. У них є ім’я, є позитивний досвід роботи, вони знають, що робити. Інакше реклама не матиме бажаного ефекту. Державі структури взагалі багато що роблять вкрай неефективно і непрофесійно.

Тому нашому краю треба повчитись, як позиціонувати себе, як закликати туристів, як робити область популярною і відвідуваною. Лише так можна чекати на віддачу і процвітати. А цього ж бажає кожен закарпатець!

zakarpatpost.net