Погода у Закарпатті на сьогодні, 6 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +14, удень – +27.

Ясна погода протримається зовсім недовго в ранковий час, а вже вдень небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Хусті – +13 уночі і  26 удень. Вдень на якийсь час небо затягнеться хмарами, але вечір буде ясним, як і ранок. Уночі, можливо, пройде дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Воловці – +8 уночі і  +22 удень. Вдень у Воловці на якийсь час небо затягнеться хмарами, але вечір буде ясним, як і ранок. Без опадів.

У Сваляві – +10 уночі і  +23 удень. У Сваляві досвітні хмари вранці розсіються, а вдень знову зберуться, щоб ввечері звільнити небо від своєї пристуності вже повністю. Без опадів.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +14, денна – +26.

Вранці хмар у Тячеві не буде – вони з’являться у другій половині дня, але ввечері погода знову буде ясною. Уночі можливий дощ. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Перечині – нічна температура становитиме – +14, денна – +27.

Ясним небо у Перечині буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Великому Березному – вночі – +9, удень – +24.

З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +13, удень – +28.

Ясна погода протримається зовсім недовго в ранковий час, а вже вдень небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +22. Ясному ранку у Міжгір’ї прийде на зміну похмурий день, але ввечері хмари повинні розсіятися. Уночі йтиме дрібний дощ. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Рахові – уночі +9, вдень – +19. У Рахові досвітні хмари вранці розсіються, а вдень знову зберуться, щоб ввечері звільнити небо від своєї пристуності вже повністю. Уночі можливий дощ. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

6 липня відзначається день Володимирської ікони Божої Матері. Також у цей день вшановується пам’ять священномучениці Агрипини. У народі святу називали Аграфена Купальниця, тому що в цей день розпочинались купання. Мабуть, найголовнішою подією дня Аграфени Купальниці був збір трав, коріння для лікувальних і знахарських цілей. Щоб дізнатись погоду на щонайближче майбутнє, наші пращури в цей день слідкували за воронами: якщо вони під хмари летять – до негоди.

Народні прикмети на 6 липня

  1. Соловей не співає на Горпину – скоро урожай ячменю можна буде зібрати
  2. Якщо на Горпину ріпу посіяти, то вона обов’язково вродить

zakarpatpost.net