Альтернативне молоко все більше і більше користується популярністю на Закарпатті

Зараз рослинне молоко, як альтернатива коров’ячому стає все більш популярним. Науковці відкривають все більше фактів щодо того, що коров’яче молоко може  бути шкідливим для людини, адже воно сприяє появі в організмі слизу, що викликає нежить, сльозливість, виділення з вух.

Оскільки людина відноситься до ссавців, то природно, що вона з народження п’є молоко, але не будь-яке, а материнське. Так само всі тварини. У дорослому віці ті ж вовки, ведмеді, олені та ті ж корови харчуються іншою їжею. Але людина – ні. Вона продовжує пити молоко, тільки вже тваринне, яке приносить не користь, а шкоду.

Справа в тому, що в молоці корів, міститься молочний білок – казеїн, який є сильним окислювачем,  а в нашому організмі немає ферментів, які його розщеплюють. Від цього й починаються збої і пришвидшується процес старіння.

Утім природа завжди йде по найпростішому і логічному шляху, вона багата на продукти, які містять кальцій, через який так широко пропагується вживання молока. Найбільше його у горіхах. І зараз у всьому світі все більше людей відмовляються від молока і переходять на рослинну їжу.

Живе молоко можна зробити з мигдалю, сої, кунжуту, фундука, кеш’ю, навіть із грецьких горіхів.

Такий продукт буде і багатим на кальцій та вітаміни, і корисним, і не викликатиме розладів травлення.

Любителі кави та капучіно навіть придумали вихід, як пити улюблені напої з молоком, використовуючи при цьому альтернативу звичному.

Хоча каву, яка теж не є корисною, можна також замінити, наприклад напоєм із цикорію, або ячмінною.

zakarpatpost.net