Мати примушувала маленьку доньку красти і її засудили

Коли гостя заснула, хазяйка витягнула ключі з її куртки і відправила доньку до неї додому за цінними речами

Іноді діти вдаються до крадіжок і батьки згорають при цьому від сорому, а часом вони самі підштовхують дітей до злочинів, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

І саме такий випадок трапився нещодавно на Перечинщині.

Вікторія (з етичних міркувань імена замінено) саме за порадою матері пішла на крадіжку. При цьому дівчина, можливо, навіть не усвідомлювала, що робить, адже є неповнолітньою.

Лариса ніде не працювала, а гроші їй потрібні були. Разом зі співмешканцем вона виховувала доньку. Та ще й випити жінка також полюбляла.

Якось до неї в гості навідалася знайома. Жінки посиділи, погостилися, випили спиртного. Потім гостя заснула. А господиня витягла в неї з кишені куртки ключі і наказала доньці піти до неї додому і обчистити. Дівчина так і зробила, але цінностей там не знайшла, тож забрала вживані покривало, рушник для лазні, білизну. Після цього Вікторія повернулася додому і поклала ключі на місце. Коли Марта прийшла додому, зрозуміла, що її пограбували. У розпачі вона повернулася до Лариси, аби повідомити їй страшну новину, але помітила в неї свої речі.

Жінка одразу звернулася до поліції.

На судовому засіданні свою провину Лариса визнала і просила суворо її не карати. Вкрадене вона повернула і просила вибачення за свій вчинок.  Марта претензій до неї не заявила.

Суд визнав і матір і доньку винними у пограбуванні і засудив Вікторію до 1 року умовного покарання, а Ларису – до 2 років.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net