Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 8 липня

День на Закарпатті був багатим на події.

Знову поступило тривожне повідомлення про замінування в Ужгороді.

  • ⇒ Подавайте оголошення в газету «Закарпатські оголошення». Телефон: (050) 222-50-50

Відділ цивільного захисту Ужгородської міської ради повідомляє, що Управління державної служби надзвичайних ситуацій у Закарпатській області отримало повідомлення на електронну пошту про замінування в Ужгороді всіх державних установ та відомств, медичних закладів та дитячих садків.

Нові, а облуплені, гарні, але понищені.

На Набережній Незалежності нові лавиці після ремонту встановили лише у грудні минулого року.

Минуло лише кілька місяців, та деякі з них уже полущились. Чи фарбу хтось повіддирав, чи вона сама зійшла невідомо, але прикро, що оновлена набережна починає виглядати вже не так, як раніше.

Навіть якщо це зробив хтось із людей, там мали б бути камери спостереження і винних потрібно карати.

Вчора Закарпаттям пронеслася страшна негода, яка наробила багато лиха.

Про ліквідацію її наслідків повідомили в Управлінні ДСНС в Закарпатській області.

“Закарпатські рятувальники проводять першочергові заходи з ліквідації наслідків погіршення погодних умов у с. Сюрте Ужгородського району, – йдеться у повідомленні.

– Зокрема здійснено розкрижування дерев, що падали на території об’єктів соціального призначення та приватних дворогосподарств, а також спільно з енергетиками ліквідовано наслідки пошкодження ліній електропередач тощо.

Коли гостя заснула, хазяйка витягнула ключі з її куртки і відправила доньку до неї додому за цінними речами

Іноді діти вдаються до крадіжок і батьки згорають при цьому від сорому, а часом вони самі підштовхують дітей до злочинів, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

І саме такий випадок трапився нещодавно на Перечинщині.

Вікторія (з етичних міркувань імена замінено) саме за порадою матері пішла на крадіжку. При цьому дівчина, можливо, навіть не усвідомлювала, що робить, адже є неповнолітньою.

Лариса ніде не працювала, а гроші їй потрібні були. Разом зі співмешканцем вона виховувала доньку. Та ще й випити жінка також полюбляла.

Ніна і Максим були 20-літніми, коли вони задумали свою божевільну аферу. Вони були молодими, але майже зовсім бідними. Житла немає – ні в одного, ні в іншого. Освіти теж нема. Робота підверталася обом теж далеко не грошовита. Але жити ж хотілося! І не абияк жити, а гарно і легко! – пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Ніні здавалося, що вона безтямно кохає Максима. А Максим вважав найкращою на світі коханкою Ніну.  І от надумали вони прибрати до рук майно 60-літнього чоловіка – Василя Олександровича.  Той вже 10 років як втратив дружину, тож уже мав затужити за жіночою ніжністю. А його єдиний син загинув у Афгані.

Тож в якусь із солодких ночей любові Максим сам запропонував Ніні – а що, коли їм обвести навколо пальця цього чоловіка? 60 років для 20-літнього Максима уявлялися якоюсь дуже глибокою старістю.

Зараз рослинне молоко, як альтернатива коров’ячому стає все більш популярним. Науковці відкривають все більше фактів щодо того, що коров’яче молоко може  бути шкідливим для людини, адже воно сприяє появі в організмі слизу, що викликає нежить, сльозливість, виділення з вух.

Оскільки людина відноситься до ссавців, то природно, що вона з народження п’є молоко, але не будь-яке, а материнське. Так само всі тварини. У дорослому віці ті ж вовки, ведмеді, олені та ті ж корови харчуються іншою їжею. Але людина – ні. Вона продовжує пити молоко, тільки вже тваринне, яке приносить не користь, а шкоду.

Справа в тому, що в молоці корів, міститься молочний білок – казеїн, який є сильним окислювачем,  а в нашому організмі немає ферментів, які його розщеплюють. Від цього й починаються збої і пришвидшується процес старіння.

Утім природа завжди йде по найпростішому і логічному шляху, вона багата на продукти, які містять кальцій, через який так широко пропагується вживання молока. Найбільше його у горіхах. І зараз у всьому світі все більше людей відмовляються від молока і переходять на рослинну їжу.

Живе молоко можна зробити з мигдалю, сої, кунжуту, фундука, кеш’ю, навіть із грецьких горіхів.

Вчора у Ужгороді була страшна злива. А після неї природа ніби отримала “друге дихання”.

У різних частинах міста можна побачити гриби.

Більшість із них неїстівні, тому краще ними просто милуватись.

Утім все одно радує, що Ужгород такий багатий на рослинність, бо це свідчить про те, що в нас хороші екологічні умови.

Місцеві грибарі запевняють, що навіть білі гриби виростають за шість годин, тож очевидно, у лісах зараз теж буде багато дарів природи.

На Закарпатті прокуратура та СБУ викрили провідного спеціаліста відділу фіто-санітарних заходів на кордоні ГУ Держпродспоживслужби, який вимагав 7 тис грн неправомірної вигоди

Процесуальними прокурорами прокуратури Закарпатської області спільно із співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБ України в Закарпатській області викрито провідного спеціаліста відділу фіто-санітарних заходів на кордоні ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області, який організував схему отримання неправомірних вигод від суб’єктів підприємницької діяльності за видачу фітосанітарних сертифікатів для експорту продуктів рослинництва за кордон.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Затримали чоловіка в його робочому кабінеті, під час отримання ним другої частини неправомірної вигоди, в розмірі 3 тис грн.

До цього, правоохоронцями задокументовано факт отримання ним 4 тис грн.

Наразі триває проведення першочергових слідчих дій з документування протиправної діяльності викритого на хабарі чиновника, проводяться обшуки за місцем роботи.

Із фільмів ми давно знаємо про велику популярність адвокатів у США. І якщо колись нас це дивувало, то зараз без їхніх послуг часто не можна обійтися при вирішенні навіть нескладної справи, яка потребує юридичних знань.  Сучасні адвокати – це люди, яким закарпатці більше довіряють таємниці більше, ніж священику чи психологу. І це нормально, адже саме їм відомо, як краще відстояти права людини у відповідних ситуаціях.

Тож нині гостем прес-центру газети «Неділя Закарпатські новини» є ужгородський адвокат Віталій БУРИШИН.

Чи бували випадки, коли закарпатці позивалися з чиновниками або правоохоронцями?

Звичайно. У нас для цього є навіть окремий суд, точніше система адміністративних судів, де оскаржуються рішення органів владних повноважень, у тому числі – працівників Національної поліції, органів місцевого самоврядування. Роботи у тих суддів вистачає. Люди масово судяться. По-перше, непрофесійність або упередженість чиновників призводять до юридичних помилок, які вирішується в суді і суди скаржникам не відмовляють. Якщо рішення не виважене, законно необґрунтоване, люди спір виграють. Більше того, у випадку, якщо скаржнику завдано шкоди, за це несе відповідальність держава, а в державному бюджеті кошти завжди є. Процедура їх отримання доволі непроста, але простіша, ніж бігати за порушником права, через державну виконавчу службу і, можливо, отримати гроші, а можливо і ні.

Сьогодні суд розглянув клопотання адвоката підозрюваної у скоєнні резонансної ДТП на Слов’янській набережній в Ужгороді Іванни Костраби про зміну запобіжного заходу.

Під час минулого судового засідання дівчину взяли під варту.

Внаслідок ДТП постраждав 35-річний ужгородець Олександр Костюк.

Як стало відомо zakarpatpost.net, суд відхилив пропозицію адвоката і залишив винуватицю аварії під вартою.

Дехто з хустян настільки радіє тому, що п’ять років тому відремонтували центральну частину, що більше нічого в місті не помічає.

Навіть коли у 2018 році в одному з районів містечка встановили туристичний вказівник, місцеве видання написало, що в Хусті з’явилася туристична родзинка. Хоча в інших населених пунктах краю таких «родзинок» давно десятки. Не кажучи вже про Ужгород. Це – не скульптура, не пам’ятник, а просто знак, на якому написані назви міст-побратимів Хуста.

Біда, бо основна частина хустян за межі міста взагалі не виїжджає і об’єктивно оцінити обсяги робіт у місті просто не може.

Але мова не про це. Коли в на єдину в середмісті клумбу висадили квіти, у соцмережах радісно писали, що місто дякуючи владі, Хуст процвітає.

Тож як він «процвітає» трохи далі від центру, з’ясовували журналісти zakarpatpost.net.

Невелика річка, що перетинає собою Хуст, ніби ділить місто на дві реальності: центральну частину, яка останнім часом є справді впорядкованою та периферійну, яка своїм виглядом повертає нас на століття назад.

Незвичні, інноваційні, модерні нано-смітники без дна.

Такі дива навряд чи ще є в якомусь українському місті.

Але це Ужгород! І в Боздоському парку досі можна помітити корзини для сміття, у яких немає дна і з яких весь непотріб вивалюється прямо на землю.

Раніше такі можна було побачити і на набережній Незалежності. Але після ремонту там встановили нові смітники з гербом міста і вони мають сучасний вигляд.

Старі ж, як ці, досі не замінено.

А для прикладу. В маленькому Виноградові нещодавно встановили дуже гарні ковані важкі смітники, які називають джентльменами. Вони креативні і незвичні. Сама корзина має над собою «шапочку» із написом білою фарбою «Дякую», а на одній зі стійок, а їх зроблено у форму рук, чіпляється окремо попільничка.

zakarpatpost.net