Як закарпатський депутат земляків у Верховній Раді захищав

У свіжому інтерв’ю виданню Закарпаття онлайн народний депутат Роберт Горват поділився спогадами про те, як йому довелось змінювати у парламенті ставлення до Закарпатської області депутатів з інших регіонів України. 

«Пригадую, на самому початку роботи у Раді була ситуація, коли депутат Левченко з парламентської трибуни зверхньо відгукнувся про закарпатських гуцулів. Формулювання точно вже не пригадаю, але однозначно це було некоректно. Я прямо в Раді до нього підійшов, пояснив, що думаю про ці слова, і змусив вибачитися перед гуцулами з парламентської трибуни. […] Якось в кулуарах у колі депутатів від іншого колеги почув слово «закарпутці». Я йому сказав, що буду у відповідь називати львів’ян «львівцями». Він одразу ж вибачився. Якщо ти хочеш, щоб я поважав твій регіон – поважай мій. Лише на повазі можна об’єднати країну», – розповів Роберт Горват.

Горват переконаний, що  «нас будуть поважати лиш тоді, коли разом будемо відстоювати свій регіон перед іншими областями. І свою країну – перед усім іншим світом».

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням.

zakarpatpost.net