Проросла пшениця омолоджує, замінює каву, допомагає впоратися з нікотиновою залежністю

Сік із паростків пшениці з давніх-давен називають еліксиром життя.

Він є природним «допінгом», що дає заряд бадьорості і може повністю замінити каву.

Як свідчить практика, за 1–2 тижні споживання соку з пророслого пшеничного зерна у людини покращується стан здоров’я, налагоджується робота шлунково-кишкового тракту.

Проростки пшениці ще звуть «живою їжею». Вони багаті на ферменти, мінерали та вітаміни, які легко засвоюються. Сік містить хлорофіл — речовину, що нагадує людський гемоглобін і допомагає утворенню червоних кров’яних тілець, через що покращує постачання організму киснем. Крім цього, він гальмує процес старіння, поліпшує стан шкіри, волосся, допомагає впоратися з нікотиновою залежністю. Також він зміцнює зуби, відновлює зір.

Однак одним із найцінніших властивостей соку з паростків пшениці є те, що він здатен повертати молодість. Тривале вживання соку (хоча для курсу досить двох тижнів) відновлює шкіру і повертає їй еластичність і пружність, допомагає боротися з процесами старіння.

А ще – цей диво-напій підвищує розумову активність та покращує пам’ять.

Проростити пшеницю можна в домашніх умовах. Спочатку зернини слід промити.  Ті, що спливли, треба викинути, вони не проростуть. Потім зерно заливають водою приблизно на 7-9 годин. Після цього пшеницю розкладають на тарілці або в мисці на вологій марлі. Важливо стежити за тим, щоб матерія не була вологою. Через 10-12 годин з’являться білі паростки. Це можна вважати завершальним етапом. Проростки довжиною 2-3 мм вже придатні в їжу. Їх можна додавати до салатів, змішувати з медом і горіхами.

Аби отримати паростки для соку, пшеницю можна посадити у квітковий вазон, часто поливати. Виростають вони до 15 сантиметрів за 10-12 днів. Зелень треба зрізати і пропустити через спеціальну соковижималку. Якщо її немає, можна змолоти у м’ясорубці, а потім віджати за допомогою марлі.

На добу достатньо випити 30 мілітрів соку.

zakarpatpost.net