Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 липня

День на Закарпатті був багатим події.

Нині на Закарпатті побував Петро Порошенко.

Першим містом, у яке він завітав, було Мукачево.

Там не обійшлося без провокацій. Хоча дехто його появі у місті справді щиро радів і охоче «селфився».

Спочатку Порошенко прогулявся центром міста, а далі зайшов випити каву у кав’ярню “TIME”, куди його запросив мукачівець Станіслав Шух.

Фото з кав’ярні газеті “Неділя Закарпатські новини” надіслала постійна читачка з Мукачева.

Після цього на адресу Порошенка почалися провокації з застосуванням нецензурної лексики. Одна з дівчат біля кафе вигукнула: “Ми не вибл*ді!”.

На її слова екс-президент пригрозив відібрати в неї телефон. Відтак він виступив на площі і поїхав далі.

Нагадаємо, що в Ужгороді Зеленський минулої суботи кавував у кондитерському домі Бондаренка, якого президент призначив головою Закарпатської ОДА.

У Хусті дехто давав Порошенку, як Ісусу Христу, дітей на руки… просто потримати, а дехто намагався влучити у нього яйцем

На зустріч із Петром Порошенком прийшло небагато людей. Більшість – із цікавості, однак дехто був йому справді щиро радий, навіть підносив подарунки. Одна стара бабуся притягла екс-президенту два пакети домашніх наїдків. Стояла збоку і чекала миті підійми.

Не було чомусь на зустрічі його колишніх однопартійців, чиновників, прийшли переважно хустяни, не причетні до політики. Як же швидко забули деякі люди того, хто призначив їх свого часу на посади.

Однак прийшли й ненависники Порошенка. Хтось навіть спробував кинути в нього яйцем. Щоправда, воно полетіло в натовп і розбилося  на бруківці.

Учасником зустрічі був і давній знайомий п’ятого президента – Петро Ковчар. Той самий, що на Красному полі дякував йому за бідність. Цього разу він прийшов із червоною кулькою та плакатом із написом «Мародер».

Охорона забрала від нього кульку, а плакат намагалася розірвати, утім пенсіонеру вдалося його зберегти.

Прокуратура області повідомила про підозру вже колишньому начальнику Закарпатської митниці (наразі займає посаду заступника начальника митниці у Херсонський області, АРК та Севастополі).

В ході досудового розслідування встановлено, що посадовець, за попередньою змовою з іншими співучасниками, надав незаконну вказівку бухгалтеру перерахувати 12 млн 730 тисяч гривень приватним підприємствам, які повинні були здійснювати реконструкцію митного посту “Ужгород”.

В подальшому зловмисники конвертували вказані кошти в готівку та привласнили їх, а жодні будівельні роботи в цей час не проводились.

Також чиновник, достовірно знаючи, що на митному терміналі виконані тільки демонтажні роботи, підписав та завірив печаткою п’ять актів виконаних робіт.

Наразі, за результатами проведеної експертизи щодо суми заподіяних збитків, вже заступнику начальника митниці ДФС у Херсонській області повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених  ч.ч. 3,4 ст.27, ч.5 ст.191, ч.ч.3,4 ст.27, ч. 1 ст.366 КК, тобто розтрата чужого майна, шляхом  зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі та іншому підробленні офіційних документів службовою особою, за попередньою змовою групою осіб.

Чоловіки досвідчені пригадують серію фільмів для дорослих із спільною назвою «Вогонь і лід». У свій час це було круто, неймовірно і заборонено. А про вогонь і залізо фільмів не було. Хоча еротики під такою назвою можна назбирати вибухову кількість. Бо вогонь – це пристрасть, а залізо – те, з чим часто асоціюються жіночі фантазії. І не пробуйте мені заперечувати, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Якщо ви були цими вихідними у чарівному Лисичові на Гаморі, і не просто на Гаморі, а на крутому фестивалі народних промислів «Гамора-2019», то легко могли переконатися, що інколи на вечорах еротичної поезії немає стільки еротики, як було у цьому гірському селі спекотної неділі. Про суботу говорити не буду – людей було малувато.

Коли ковалі працювали біля ковадла великими молотами, коли метал у їхніх руках перетворювався на червоний пластилін, з якого можна виліпити і меч, і троянду – жінки дивилися на них із таким захопленням, що молоді танцюристи заздрили. Сильні чоловіки, незворушні обличчя, горді постави, сталеві м’язи, впевненість у собі – хіба не про таких мріють дівчата, «щоб за спиною, як за кам’яною стіною». І ці чоловіки про це знають. Тому зрідка проводжають красунь показово байдужими очима. Бо пристрасть у жилах таки кипить.

Сік із паростків пшениці з давніх-давен називають еліксиром життя.

Він є природним «допінгом», що дає заряд бадьорості і може повністю замінити каву.

Як свідчить практика, за 1–2 тижні споживання соку з пророслого пшеничного зерна у людини покращується стан здоров’я, налагоджується робота шлунково-кишкового тракту.

Проростки пшениці ще звуть «живою їжею». Вони багаті на ферменти, мінерали та вітаміни, які легко засвоюються. Сік містить хлорофіл — речовину, що нагадує людський гемоглобін і допомагає утворенню червоних кров’яних тілець, через що покращує постачання організму киснем. Крім цього, він гальмує процес старіння, поліпшує стан шкіри, волосся, допомагає впоратися з нікотиновою залежністю. Також він зміцнює зуби, відновлює зір.

Однак одним із найцінніших властивостей соку з паростків пшениці є те, що він здатен повертати молодість. Тривале вживання соку (хоча для курсу досить двох тижнів) відновлює шкіру і повертає їй еластичність і пружність, допомагає боротися з процесами старіння.

А ще – цей диво-напій підвищує розумову активність та покращує пам’ять.

Проростити пшеницю можна в домашніх умовах. Спочатку зернини слід промити.  Ті, що спливли, треба викинути, вони не проростуть. Потім зерно заливають водою приблизно на 7-9 годин. Після цього пшеницю розкладають на тарілці або в мисці на вологій марлі. Важливо стежити за тим, щоб матерія не була вологою. Через 10-12 годин з’являться білі паростки. Це можна вважати завершальним етапом. Проростки довжиною 2-3 мм вже придатні в їжу. Їх можна додавати до салатів, змішувати з медом і горіхами.

В Ужгороді на Кірпічку з перетримки випустили молоде лебедя. Про приємну новину повідомила Mushak Alla.

“Масічка помалі освоює територію❤️Хай в неї все буде добре😍”, – написала вона.

Торік лебедя було слабим і не змогло б перезимувати на волі. Тому його волонтери вирішили прилаштувати на перетримку.

Зараз птах уже підріс і вивчає територію на Кірпічці. Хоча саме тут від пари лебідь Мама і лебідь Тато воно з’явилося на світ.

Невдовзі мати цього лебедятка загинула і лебідь Тато створив нову родину з Леді Гагою, яка прилетіла до Ужгорода з Угорщини.

Хуст давно вже вважається наркостолицею Закарпаття.

Вбивче зілля тут активно продають не лише дорослим, але й долучають до нього дітей. Проблема стає все більш актуальною із року в рік.

У той же час дієвих заходів щодо запобігання наркозалежності ніхто, крім активістів, у містечку не проводить.

Тож вчора вони зібралися на акцію перед стінами міськрайонного відділу поліції.

“Пікет проходив проти приховування злочинів, пов’язаних з наркотиками, “кришування” правоохоронними органами наркозлочинців! Учасники наголосили, що готові допомагати правоохоронцям у боротьбі з розповсюдженням наркотиків! Однак не потерплять бездіяльності тих, на кого покладений обов’язок захисту життя і здоров’я громадян України!”, – зазначив один із організаторів Роман Роман.

“Наркозлочинність одна з основних причин здійснення інших злочинів – крадіжок, грабежів, розбоїв, ДТП із тяжкими наслідками”, – запевнила Наталія Дубчак.

Саме вона захищала в суді батька тих дітей, які по-звірячому вбили рідну матір і це надихнуло її розпочати цілеспрямовану боротьбу з наркотичною залежністю.

На Закарпатті просто райська природа, але вона дуже засмічена. І не лише ліси та береги водойм, але й самі ріки та озера. Після відпочинку та пікніків закарпатці залишають по собі і скло, і поліетилен, і тонни пластику, і навіть трупи домашніх тварин. Навіть взимку дехто приносить у відлюдні місця увесь свій непотріб.

Самі річки в нас також ніхто не чистить, а вони справді дуже засмічені і через це щороку Україну штрафують екологічні служби сусідньої Угорщини, яка через Тису приймає дуже багато відходів.

Але ж річкове дно завжди можна прибрати так само, як і береги. Для цього існує навіть спеціальна техніка. У Києві Труханів острів – масштабна велика відпочинкова зона, але на ньому завжди прибрано, а пляжні території вичищають від сміття за допомогою спеціальної машини (на фото). Також там багато смітників, велетенських металевих контейнерів і люди після відпочинку мають де залишити непотріб.

zakarpatpost.net