Дівчинка підгодовує ворон, а вони приносять їй подарунки.

Маленька дівчинка з Сіетла (штат Вашингтон) змогла завести справжню дружбу зі зграєю ворон. Вона щодня підгодовувала своїх пернатих улюбленців. За це вдячні птахи нерідко приносять їй найрізноманітніші подарунки, багато з яких дійсно цікаві, інформує Ukr.Media.

Габі Манн в даний час 8 років. Дівчинка проживає в США. Габі досить сильно любить тварин. Одного разу, коли вона виходила з машини своїх батьків, у неї з рук випалі ласощі, які відразу ж привернули увагу ворони. Відтоді Габі практично щодня підгодовує цих птахів.

Після того як дівчинка пішла до школи, вона завжди радувала ворон новим ласощами на автобусній зупинці. В цілому вона підгодовує птахів вже близько 4 років.

Щоранку мати Габі упаковує для неї та для її брата обід, щоб вони могли перекусити в школі, однак у більшості випадків дані ласощі дістаються воронам. Зі слів самої жінки, вона не має нічого проти того, що дівчинка відчуває такі теплі почуття до птахів. На її думку, подібні вчинки повинні заохочуватися.

В даний час біля їхнього будинку вже є спеціальні годівниці, а також купіль для ворон. Тут птахи можуть поїсти, попити та привести в порядок свої пір’їнки.

Як це ні дивно, але ворони згодом почали відповідати взаємністю на подарунки, запропоновані їм доброю дівчинкою. Вони стали періодично приносити їй найрізніші речі у відповідь вдячності. Серед інших речей є й досить цікаві. Зазвичай птахи залишають подарунки в годівниці або в купелі.

Найбільше Габі приваблює невелике серце перлового забарвлення. Вона вважає, що вдячні ворони таким чином показують, наскільки сильно люблять її. Найчастіше птахи приносять їй різні блискучі брязкальця, а також деталі від конструктора Lego.

У птахів власне розуміння прекрасних і корисних речей, тому іноді в якості подарунка вони підносять Габі й досить непривабливі предмети. Приміром, одного разу мамі дівчинки довелося викидати з годівниці кіготь краба.

Серед цікавих подарунків, принесених Габі воронами, сережки, шматочок металу з викарбуваним на його поверхні словом “Кращий”, а також відполірований гвинтик. Нерідко вони “дарують” дівчинці красиві гладкі камінчики, а також металеві петлі. Габі з радістю приймає дані сюрпризи та радіє своєму спілкування з пернатими вихованцями, яких вона вважає своїми друзями. По всій видимості, ворони також дорожать дівчинкою і завжди намагаються принести їй приємні емоції.

Джон Марцлафф є професором наук про дику природу у Вашингтонському коледжі. Він стверджує, що між людьми та воронами дійсно можна створити цілком міцні дружні відносини. Для цього людині необхідно поводитися досить спокійно, не викликаючи у птахів почуття небезпеки, а також послідовно дарувати їм подарунки у вигляді ласощів. Чим краще він підтримує дану періодичність, тим швидше зав’яжеться зв’язок з воронами.

При цьому Джон Марцлафф стверджує, що ніякої гарантії надання птахами відповідних подарунків ніхто дати не може. Він дуже часто підгодовує цих пернатих, проте ніколи нічого не отримував від них. А, багатьом його знайомим птахи приносили різні речі в знак відповідної подяки. Іноді ці предмети були по-справжньому цінними.

Ворони є одними з найбільш розумних птахів. Їх зграї являють собою складні соціальні структури. Нерідкі випадки, коли ворони повертали людям їхні втрачені речі. При цьому вони просто приносили їх і відлітали, не чекаючи ніякої подяки. Подібних взаємин між людиною та іншими видами птахів не спостерігається.

zakarpatpost.net