В Ужгородській поліції розповіли про обставини нападу на їхнього колегу та випадкове поранення жінки

В центрі Ужгорода невідомий намагався поцілити у начальника Управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Андрія Іванківа. Це сталося, коли він їхав автівкою на роботу, повідомляє Громадське радіо.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

У результаті Андрій Іванків не постраждав, але кулі влучили в ужгородку, яка опинилася поблизу.

Про це Громадському радіо розповіла речниця Головного управління Нацполіції в Закарпатській області Інеса Манзулич.

«На місці події правоохоронці з’ясували, що близько 9:00 невідомі особи обстріляли автомобіль марки Хюндай, за кермом якого перебував 36-річний керівник одного зі структурних підрозділів поліції Закарпаття. В результаті стрілянини поранення отримала 66-річна жінка, яка стала випадковим свідком даної події. Наразі відомо, що її життю нічого не загрожує, хоча попередньо її шпиталізували до лікарні», — сказала речниця.

Відомо, що нападник вчинив кілька пострілів. Наразі правоохоронці встановлюють його особу.

«Попередня правова кваліфікація події — стаття 348 Кримінального кодексу України, тобто посягання на життя та здоров’я працівника правоохоронного органу. Міра покарання за цією санкцією може бути до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Наразі вживаються заходи до встановлення осіб, причетних до злочину, та їх», — додала Інеса Манзулич.

Зазначимо, що про стрілянину в Ужгороді 11 липня на брифінгу заявили міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Нацполіції Сергій Князєв. За словами Авакова, у поліцейського стріляли через його спроби боротися з контрабандою.

Міністр повідомив, що 10 липня одному з чиновників виписали підозру.

«Контрабандисти намагаються нас зупинити у такий спосіб, але це зробить нас ще більш рішучими», — заявив очільник МВС.

Нагадаємо, 10 липня колишньому начальнику Закарпатської митниці Державної фіскальної служби повідомили про підозру у привласненні 13 мільйонів гривень під час реконструкції митного посту «Ужгород».

Ольга Павлова

zakarpatpost.net