Погода у Закарпатті на сьогодні, 11 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11, удень – +18.

Ранок буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Удень піде дощ, який до вечора повинен послабшати.

У Хусті – +9 уночі і  18 удень. Ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Удень і ввечері йтиме дощ, який поступово слабшатиме.

У Воловці – +8 уночі і  +14 удень. Хмарна погода протримається у Воловці увесь день. З середини дня і до його кінця йтиме дощ.

У Сваляві – +8 уночі і  +17 удень. В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Сваляві буде зберігатися похмура погода. Удень і ввечері буде йти дощ.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +11, денна – +18.

Незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері у Тячеві погода буде похмурою. Дрібний дощ, який розпочнеться у другій половині дня, посилиться ближче до вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме – +11, денна – +18.

У Перечині хмарна погода буде триматися до самого вечора. Починаючи з середини дня йтиме дощ, який ближче до вечора стане слабкішим.

У Великому Березному – вночі – +8, удень – +17.

У Великому Березному протягом усього дня погода буде похмурою. Дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора повинен послабшати.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +20.

Хмарна погода протримається увесь день. Ближче до вечора дощ, який розпочнеться після обіду, повинен послабшати.

У Міжгір’ї – уночі  +6, вдень – +14. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Усю другу половину дня йтиме дощ.

У Рахові – уночі +7, вдень – +13. Протягом усього дня у Рахові буде триматися хмарна погода. Удень йтиме дощ із грозою, якому ввечері на зміну прийде дощ

У цей день вшановується пам’ять преподобних Сергія і Германа, Валаамських чудотворців. З цього дня вже можна копати ранню картоплю. У минулі часи помітили, що напередодні Петрового дня (12 липня) сонце незвичайно горіло, розливалось фарбами. У цей день наші пращури слухали зозулю: якщо вона переставала кувати – зима рано прийде.

Народні прикмети на 11 липня

  1. Якщо зозуля кувати перестала, то зима буде рання.
  2. Погода безвітряна, а ліс шумить – до дощу.
  3. Клен «плаче» ‒ через 3-4 дні випадуть опади.
  4. Вода в річках і колодязях прибуває – до негоди.
  5. Якщо в цей час почався ранній листопад, то у вересні всі дерева будуть стояти без листя.
  6. Часто з’являються вихори – до посухи.
  7. Побачити напередодні Петрового дня як «грає» ранкова зоря – на щастя.
  8. Сон з 10 на 11 липня може збутися на третій день. Якщо цього не сталося, то не варто чекати його виконання. Сновидіння, побачене вдень 11 липня, пусте.

zakarpatpost.net