Зеленський зобов’язав уряд допомогти Закарпаттю з ліквідацією наслідків негоди

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської області. Про це УНН повідомили у прес-службі Офісу Президета.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

В Офісі нагадали, що 7 липня буревій і негода призвели до руйнувань і пошкодження житлових будинків, транспортної інфраструктури, систем енергозабезпечення, зв’язку тощо у деяких районах. Найбільше постраждали населені пункти Ужгородського та Іршавського районів, зокрема села Сюрте та Великий Раковець.

“Згідно з указом, Кабінет міністрів України має невідкладно вирішити питання фінансування та забезпечення необхідними ресурсами для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків, спричинених надзвичайною ситуацією, нормалізації обстановки на постраждалих територіях Закарпатської області”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, органам місцевого самоврядування Закарпаття пропонується в установленому порядку вирішити питання фінансування, надання необхідної допомоги для ліквідації наслідків негоди на постраждалих територіях.

Указ підписаний 11 липня.

zakarpatpost.net