Насолоджуйтесь квітами якомога довше.

Ніколи не замислювалися над тим, чому куплене цвіте пишною шапкою кашпо з петунією, сурфінією або калібрахоа через деякий час набуває сумний вигляд? Начебто і поливаємо як треба, а рослини гинуть на очах.

Уявіть собі, що вас на кілька місяців посадили в кімнату з холодильником, повним їжі, і запасом води. Ви всю їжу швидко з’їли за місяць і у вас залишилася одна вода… щоб протриматися ще три-чотири місяці. Ви, звичайно, тримайтеся, але, погодьтеся, вигляд у вас буде сумний. Так і у рослин, посаджених в обмежений простір. Особливо це стосується таких ненажер, як петунія, сурфінія і калібрахоа. Вони дуже швидко освоюють всі живлення з ґрунту і починають голодувати. А на воді, як на козі, далеко не заїдеш. Тому, якщо хочете насолоджуватися цвітінням все літо і навіть осінь, годуйте їх щотижня, інформує Ukr.Media.

Є універсальний рецепт, яким користуються досвідчені квітникарі. Результат дивовижний. Підгодівлю ділять на два етапи. У перший етап вносять Гумат калію+7 таким чином:

  • 0,5 ч. ложки Гумату калію+7 розчиняємо в склянці води і виливаю в 10-літрове відро. Виливаємо у кожне кашпо по 0,5 л розчину.

УВАГА! Під час внесення добрив ґрунт повинен бути вологим!

Через п’ять днів під всі ваші квітучі вносите монофосфат калію:

  • у 10 л води розчиняємо 1 ст. ложку добрива і поливаємо по 0,5 л на кожне кашпо з квітами під корінь, намагаючись не потрапляти на листя.

Хтось із садівників змішують ці добрива і поливають відразу. Цього робити не можна, бо Гумати несумісні з фосфорними добривами — у цьому випадку утворюються нерозчинні сполуки, які не засвоюються рослинами, і користь від внесення знижується в рази.

zakarpatpost.net