Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 12 липня

День на Закарпатті був багатим на події.

В Ужгороді зараз ринки просто завалені фруктами, дині, кавуни, черешні, вишні, абрикоси, персики, яфини, смородина… це лише короткий перелік вітамінної смакоти.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Однак можна придбати ще й полуницю.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» купив лоток за 80 гривень.

Вона дуже смачна, навіть солодша за весняну, дуже ароматна.

Однак продавці кажуть, що її небагато і, як і ранній урожай, вона закінчиться дуже скоро.

На суді сказав, що той сам настромився на ніж. Подумав, що він – шашлик?

23-річний мешканець Виноградівщини мав надто запальний норов. Він уже мав проблеми з законом через те, що побив людину. За рукоприкладство навіть мав судимість. Утім це не спинило його від нового злочину. Цього разу він зарізав знайомого, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

26 січня Іван із Нового Села приїхав до Верборвця, куди провідати діда навідався і Василь (імена у матеріалі замінено). Була приблизно 20 година. Молодик на той час був на подвір’ї. Між хлопцями виникла суперечка, яка переросла у сварку. Раптово Іван вихопив із кишені  ножа і встромив його в шию 32-річному товаришу. Утім поранення було неглибоким і супротивник продовжував пручатися. Тоді хлопець вдарив Василя ножем у пах. На цей раз пошкодив артерію і рана виявилася смертельною.

Хочу розказати свою історію. Вона не є типовою – одразу про це попереджаю. І я зовсім не хочу стверджувати, що всі подібні ситуації є саме такими, як моя. Просто мушу виговоритися. Звісно, свого справжнього імені не називатиму. Так от, це історія про те, як я спритно обдурювала людей.

Мені тоді було двадцять. Дуже хотілося одягатися, ходити на вечірки, в цікаві подорожі. Ми ж були такі молоді! А це потребувало багато грошей. Заробити тоді було взагалі майже неможливо. Роботодавці хитрували, як тільки могли. Намагалися не платити. Або платити якомога менше. Затримувати зарплату.

– Це не для мене! – вирішила я. Бо вважала, що гідна чогось більш кращого. І от якось я читала газету в електричці. Проглянула із цікавості гороскоп. Навіть не пригадую зараз, що там було написано. Але мені раптово спала на думку неймовірна ідея, яка перевернула моє життя, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Я вирішила стати екcтраcенcом. А що? Розмовляти я вмію, люди мені одразу довіряють. Бо коли навіть у черзі стою, всі чомусь із консультаціями звертаються до мене. І от я дала своє перше в житті оголошення, що я, Світлана, – провидиця, допомагаю людям в їхніх бідах.

Ужгород розмальовують дивовижними картинами.

У Києві таке є вже років 10. Там багато під’їздів і навіть фасадів будинків вкриті муралами.

В Ужгороді все почалося з ПАДІЮНУ. Саме там настінний живопис вперше зробили гарним і якісним.

Відтак наразі в місті все більше провулків стають гарними завдяки малюканкам на фасадах.

Наразі на Петефі з’явилося цікаве графіті у одному з під’їздів.

Раніше журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов яскраву і гарну фасадну «картину»  на фасаді на Корзо.

А загалом у столиці Закарпаття таких місць декілька.

Новий глава управління СБУ в Закарпатській області Іван Рудницький розпорядився ввести дрес-код для підлеглих, а також заборонив співробітникам приходити  на роботу з бородою.

Про це своїй сторінці у соцмережі повідомив журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, управління Служби безпеки в Закарпатській області є одним із найбільш проблемих. І першим завданням, яке Рудницький отримав від Володимира Зеленського, було зупинити контрабанду.

Тому журналіст кепкує, як відсутність бороди і костюм допоможуть у боротьбі з контрабандою. Крім того, цікавиться, на які гроші правоохоронці повинні купувати собі нові наряди.

У четвер, 11 липня, з 14.00 зник зв’язок із медиком-іноземцем Ель-Аміном. Друзі та близькі просять допомогти в пошуках людини, пише Заголовок.

За інформацією друзів зниклого, які звернулиися до редакції з проханням розповсюдити інформацію, зв’язок втратився о 14.00 вчора. До цього часу місцезнаходження медика невідомо.

Близькі звернулися до правоохоронців, ведеться розшук зниклого.

Прохання до всіх, хто міг бачити зниклого, повідомити на 102.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської області. Про це УНН повідомили у прес-службі Офісу Президета.

В Офісі нагадали, що 7 липня буревій і негода призвели до руйнувань і пошкодження житлових будинків, транспортної інфраструктури, систем енергозабезпечення, зв’язку тощо у деяких районах. Найбільше постраждали населені пункти Ужгородського та Іршавського районів, зокрема села Сюрте та Великий Раковець.

В Ужгороді пройде мотопробіг за єдність України

Акція, яка має на меті продемонструвати територіальну цілісність України та єдність її багатонаціонального та поліконфесійного суспільства, почнеться на площі Театральній 15 липня 2019 року о 10.00, повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

Естафету передаватимуть від міста до міста, від області до області. Фінішує мотопробіг 23 липня в Одесі.

У скансені в Ужгороді багата рослинність. Біля старовинних будиночків можна побачити навіть грядки.

А ще – там багато дерев і квітів.

Квіти переважно такі, які вирощували наші бабусі.

Наприклад, там багато  флокс.

Зараз існує фелике розмаїття декоративних видів цих рослин, але там – переважно білі. Загалом перші флокси були червоними. навть їхня назва з грецької перекладається, як “полум’я”.

Назву квітам Карл Лінней в 1737 р. Красива легенда пояснює цю назву досить цікаво. Під час своїх морських мандрів Одіссей і його супутники – аргонавти спускалися в царство бога Аїда, тримаючи в руках запалені смолоскипи.

Вибравшись з жахливого підземелля, вони кинули смолоскипи додолу. Однак полум’я не згасло, воно проросло і перетворилося в яскраві квіти в пам’ять про сміливість і мужність людей. Тож греки з тих пір почали вважати ці рослини посланцями Одіссея.

На Закарпатті дитина зламала в дитсадку обидві руки: батьки звинувачують у всьому політичну агітацію

На Закарпатті 5-річний хлопчик у дитячому садочку зламав обидві руки. Вихователі в цей час були дуже зайняті – вони спілкувалися з політиком, який проводив передвиборчу агітацію. Про це розповіли у сюжеті телеканалу Sirius, пише РБК Україна.

Трагедія сталася близько 11 ранку в Коритнянському дитячому садку. Половина працівників дитячого садка залишили робоче місце і вирушили в сільраду на зустріч з кандидатом у депутати. Педагоги, які залишилися в дитячому саду, просто не могли встежити за дітьми.

П’ятирічний хлопчик Артем без нагляду катався на гірці і два рази впав. Швидку допомогу дитині батьки викликали самостійно, так як адміністрація садочка цього не зробила. Хлопчик в машині швидкої допомоги декілька разів втрачав свідомість. Зараз він в стабільному стані, але не може самостійно навіть попити води, так як обидві руки у нього в гіпсі.

Мама Артема не звинувачує вихователів, які були з дітьми, так як три вихователя не можуть впоратися відразу з трьома групами дітей одночасно. Крім того, вона повідомила, що інших вихователів на зустріч з політиком відправили примусово – таке розпорядження дав голова сільради. Той заперечує примусову зустріч і каже, що не має до цього жодного відношення.

Її стеблами захищали себе від чуми, її квіти носили у вигляді амулетів, її листя єгиптяни  використовували при муміфікації, її заспокійливим ароматом насолоджувалися європейські вельможі, а закарпатці просто милуються цвітінням, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Оскільки ця унікальна рослина здатна зцілювати від 99 хвороб, її називають блакитним золотом.

У нашому краї масово цвітуть  дивовижні середземноморські квіти.

Назва цієї рослини походить від латинського слова, що в перекладі на українську означає «митися». У давньому Римі лаванда була важливою частиною ритуалів купання, бо мала дезінфекційні та антисептичні властивості. Там її додавали у воду при прийнятті ванни. Вона здатна нейтралізувати неприємні запахи та надати тілу приємного аромату.

zakarpatpost.net