Погода у Закарпатті на сьогодні, 13 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +14, удень – +20.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50
З самого ранку небо вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Хусті – +10 уночі і  22 удень. Незважаючи на ясну ніч, ранок очікується похмурим. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ із грозою.

У Воловці – +8 уночі і  +18 удень. Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо у Воловці буде вкрите хмарами, незважаючи на ясну ніч. Удень очікується дощ із грозою, ввечері – дощ.

У Сваляві – +10 уночі і  +19 удень. День буде похмурим, незважаючи на ясну ніч. З самого ранку у Сваляві небо вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Дощ із грозою, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +12, денна – +22.

Незважаючи на ясну ніч, ранок у Тячеві очікується похмурим. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме – +14, денна – +20.

Незважаючи на ясну ніч, ранок у Перечині очікується похмурим. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Удень розпочнеться дощ із грозою, а ввечері йому на зміну прийде дрібний дощ.

У Великому Березному – вночі – +9, удень – +20.

Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари закриють небо у Великому Березному вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +13, удень – +23.

Не звернувши на ніч свою увагу, хмари вже з ранку виправлять цей недолік, і похмура погода триматиметься до самого вечора. Вранішній дрібний дощ повинен закінчитися до обіду, а ввечері очікується дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +13. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Рахові – уночі +8, вдень – +17. Перша половина дня у Рахові буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ.

У цей день відзначається собор святих славних і всехвальних 12 апостолів: Петра, Андрія, Якова Заведієвого, Івана, Пилипа, Варфоломія, Хоми, Матвія, Якова Алфієва, Іуди Іаковля, Симона Зилота і Матвія. Наші пращури прислуховувались до зозулі: якщо вона продовжує кувати – літо буде хороше і довге.

Народні прикмети на 13 липня

  1. Протягом тижня після Петрового дня (12 липня) чутні солов’їні трелі – зима прийде ще нескоро, а літо буде тривалим. Швидше за все, справжні холоди настануть через 3 – 4 тижні після свята Покрови
  2. Зірки мерехтять вночі 13 липня, а вранці небо затягується хмарами – опівдні буде сильна гроза
  3. Якщо людина народилася 13 липня, то, за прикметою, вона завжди буде домагатися того, чого хоче. Цілеспрямованість є її головною перевагою. Протегує такій людині фіалка.

zakarpatpost.net