Що вразило закарпатців на 10-му Міжнародному Одеському кінофестивалі

 Черівона доріжна, відомі актори, шикарні сукні, камери, усмішки і багато емоцій.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

У Одесі відкрився 10-й Міжнародний Одеський кінофестиваль.

Побував на ньому і журналіст газети “Неділя Закарпатські новини”.

Це – найважливіша кіноподія в Україні і щороку на неї запрошують навіть акторів зі світовими іменами. Цього разу це були американська актриса Роуз МакГоуен, найбільш відома за серіалом «Зачаровані» і  лауреат Каннського кінофестивалю кінорежисер Майк Лі.

Традиційно серед вітчизняних акторів на кінофесті можна було побачити відому акторку з Ужгорода Рімму Зюбіну, яка зараз живе і працуює в Києві. Вона була у вишуканій сукні від відомого українського модельєра Гоші Альтшулера. Цікаво, що вбрання, за словами самої Римми, він створив їй усього за три дні. Утім поспішати його змусила сама ж акторка.

Президентом кінофестивалю є Вікторія Тігіпко, відомий бізнес-спікер. На тренінгах за її участі також не раз бували журналісти газети “Неділя Закарпатські новини”. Також вона – голова наглядової ради Української кіноакадемії.

А червоною доріжкою цього разу пройшлися співачка Джамала, телеведучі Леся Никитюк та Яніна Соколова, зірки «Холостяка» Микита Добринін і Іраклі Макацарія, травесті-діва Монро, співачка Камалія та інші.

Відкрився кінофестиваль 12 липня і триватиме до 20-го.

Глядачі зможуть переглянути 12 повнометражних фільмів з 18 країн, включно з країнами копродукції, та 5 повнометражних і 10 короткометражних картин вітчизняного кінематографа.

zakarpatpost.net