Закарпатський тиждень: відпочинок від спеки і потіха від гарних новин

Не те, щоб «тішиться», але намагається шукати позитив! Візит Президента, який озвучив питання і тези, які «живуть» у головах закарпатців, додав чималого оптимізму. І вже неважливо,  принаймні зараз, як будуть реалізовуватися «благородні» наміри, головне – їх озвучили! Ну а питання до головного закарпатського митника: «За що ви купили айфон, коли у вас така мала зарплата?» – стало топ-жартом соціальних мереж, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Погнали..?

Головного митника Закарпаття, попри його перебування у плановій відпустці, таки звільнили. Про це в мережі Facebook повідомив в.о. голови ДФС Олександр Власов. Наразі виконувати обов’язки начальника закарпатської митниці замість звільненого Станіслава Балуєва призначили Василя Поїзда, який в минулому очолював Департамент з організації протидії митним правопорушенням Державної фіскальної служби.

За кілька днів з’явилася інформація і про звільнення трьох голів райдержадміністрацій на Закарпатті. Своїх посад позбулися очільники Хустщини, Тячівщини, Виноградівщини. У всіх документах причиною звільнення з посад голів РДА йдеться «У зв’язку із закінченням строку повноважень Президента України».

Домовилися..?

Представники Посольства Китайської Народної Республіки в Україні навідалися до Ужгородської міської ради. У рамках відзначення у 2019 році 70-ї річниці заснування Китайської Народної Республіки заплановано багато різних заходів, у тому числі в Україні. В Ужгороді, зокрема, хотіли б провести міжнародну фотовиставку, тому цікавилися, чи може міська рада виділити приміщення. Крім того, є зацікавлення у співпраці двох країн. І не тільки зацікавлення влади, але і підприємців, бізнесових кіл.

Піймали..?

На Закарпатті відкрито 2 кримінальних провадження щодо підкупу виборців. З початку передвиборчої кампанії до Верховної Ради України поліція Закарпаття зареєструвала 77 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За цими фактами розпочато два кримінальні провадження щодо можливого підкупу виборців і складено 18 адміністративних протоколів.

Запропонували!

У світлі попередньої інформації вважаємо за доцільне повідомити: у будь-який спосіб, але закарпатців закликають не продавати свій голос і прийти на вибори! Цього разу – через створення пластилінового мультика, виготовленого Ужгородським прес-клубом за підтримки Української медійної програми. Усі серії будуть виходити до парламентських виборів, тобто до 21 липня.  Мета проекту полягає в тому, щоб пояснити байдужим виборцям, наскільки важливими є парламентські вибори.

Знайшли!

А Вам відомо, що в Карпатах можна знайти «діаманти»? Саме так називають гірський кришталь – грагоміда (ґраґоміда). Світлинами із знайденим скарбом у мережі поділився закарпатець, житель Міжгірщини. Подейкують, що давно у деяких селах цими ґраґомідами сплачували податки. Можливо, варто подумати над тим, як використати старий досвід чи створити новий міф про черговий скарб Закарпаття?

Показали!

В Ужгороді випустили унікальну туристичну мапу! Проект «Ужгородська карта», який реалізовували протягом року, завершився виданням путівника, що допоможе знайти всі цікаві ракурси для гарних фотографій нашого міста. Ідея полягає у створенні туристичної мапи, що допоможе знайти 36 кованих карт, розташованих у місті. Це – такий собі квест, який допоможе краще пізнати місто як ужгородцям, так і гостям міста. Нагадаємо, кожна карта має отвір у вигляді виноградного грона – символа міста. Виготовили та встановили їх ковалі-скульптори Степан Руснак і Роман Мурник. Автори книги Анатолій та Ірина Пасєвич.

Віра МЕЛЬНИК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net