Найтовстіший у світі хлопчик скинув половину ваги заради своєї мрії

Ар’я Перман із Ціпурсвасарі (Індонезія) у 10-річному віці важив 190 кг. Зараз йому 12, і за два останніх роки він втратив половину своєї ваги. На боротьбу із зайвою вагою його надихнула мрія стати професійним футболістом.

Будучи палким прихильником футбольного клубу «Ліверпуль», він дуже засмутився, що через свою вагу не здатен грати у футбол разом зі своїми друзями.

Йому доводилося проводити якийсь час у резервуарі з водою, щоб охолодити своє тіло.

З тих пір у нього була операція шунтування шлунка, він дотримується суворої дієти, і тепер регулярно займається фізичними вправами.

Він розповідає: «Тепер я щасливий, я можу ходити. Я став гнучкішим, ніж раніше. Люблю займатися спортом. Я можу пройти 5 км з друзями і кожен день граю з ними в футбол.

Мій улюблений футбольний клуб – «Ліверпуль», а моїм улюбленим гравцем є Роберто Фірміно. Я хочу грати, як він».

Його 37-річна мати Рокая та 47-річний тато Аде Сомантрі кажуть, що раніше Ар’я їв п’ять разів на день. Маленький хлопчик з’їдав подвійну норму дорослої людини щодня.

Але баріатрична операція в квітні минулого року допомогла Ар’ї розпочати боротьбу з ожирінням, замінивши цукор і жир на велику кількість фруктів та овочів.

Аде Сомантрі, який працює фермером, каже: «Ми годували його їжею, яку рекомендували лікарі, уникаючи заборонених продуктів. Йому не рекомендовані солодощі та солодкі напої.

Ар’я став дуже активним, став частіше гратися з друзями та займатися.

Його мама Рокая каже: «Раніше він був постійно голодним. Він часто втомлювався і скаржився на задишку. Він тільки те й робив, що їв і спав. Не має більшого горя для матері, ніж бачити страждання власної дитини.

Мені важко було піти на цей крок, але я була безпорадна. У нас було недостатньо грошей на лікарів, тому що всі заощадження йшли на те, щоб прогодувати Ар’ю».

Ар’я також навчився їздити на мотоциклі. Це додало йому впевненості у власних силах.

zakarpatpost.net