Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 14 липня

День на Закарпатті був багатим на події.

В соцмережах розповіли історію про закарпатського “Хатіко”, який не на мить не відходить від лікарні.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Як розповідає у мережі Facebook Іра Желізка власник собаки потрапив до Іршавської лікарні, а згодом помер, пише Mukachevo.net

Однак собака вірно чекає у дворі і не розуміє, що господаря вже немає.

Адміністрація лікарні, а також місцеві хочуть собаку пристрелити, бо як то пес бігає на території лікарні і гавкає на всіх!

Собаку вже забирали не байдужі, але він всеодно повертається туди де залишив свого господаря

Ірина зазначає, що можливо хтось захоче стати улюбленим новим господарем для вірного друга.

Всі, кого цікавить “найвірніший у світі друг” телефонуйте за номером +380 (50) 139 61 08 (Олександра).

Ринок на Минайській займає площу 1306 кв. м і розрахований на 400 торгових місць. Знайти його легко, він – одразу позаду «Сільпо». Однак нагадує він не місце, де кипить життя, а якусь пустку. Торгових павільйонів багато, але більшість із них пустують, окремі – давно розбиті. Покупці туди  теж заглядають не часто. Хоч ринок фактично є продуктовим, більшість його «мешканців» – не продавці овочів, фруктів та зелененини, а ремонтники. Найбільше тут саме майстерень. Хоча є й магазини, скажімо, м’ясний, зовсім новенький, канцелярський, риболовський та інші, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Кажуть, що цей ринок «не пішов» одразу, хоча знаходиться на дуже зручному місці, у густозаселеному районі. А відколи побудували «Сільпо», продукти люди почали купувати здебільшого там, тож ринок занепав ще більше. Хоча ціни у супермаркеті вищі, та люди йдуть більше туди.

Продавці, яких на ринку небагато, товар нахвалюють, але про проблеми розповідати не хочуть, від фотоапарату ховаються. Таку дивну поведінку ніхто не пояснює.

Утім усе ж один чоловік погоджується поговорити, каже, що живеться тут тим, для кого ринок є місцем роботи, не дуже солодко.

Літо. Сонечко пригріло. Так приємно бабі стало на душі, так захотілося третьої, а може й четвертої молодості, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

— Треба у варош їхати. Якоєсь парадноє платя си вже час купити. Уже 15 году гардероб не обновлялам. Моя одєжда вже гет із моди уйшла, порохом припала. У жебах ся може вже й павуки… та де там павуки, може ся й миші завели.  Но нич. Куплю си штось новоє. Лем гроши не маю. Треба штось продати, – поринула баба у роздуми. – Капусту! Точно! Тепер усі ото купуют.

— Діду, – покликала вона старого. – Іди лем мало капусти принеси.

Старий бубонів, бубонів, але потім все ж пішов на город. Через кілька хвилин уже повернувся… але не з капустою, а з мертвою куркою в руках.  Ще й радий-радісінький.

— Што ти, старий дурню, наробив! – одразу баба здійняла галас.

— Я нич. Пушовим, як і просилась у керт на розсаду. Взявим мотику. Раз лем вижу, сусідська куриця у нас межу грядками бігає.  Фрас би ї взяв! Я ся розмереговав нараз. Узявим мотику і верим у ню, оби ї угнати. І, представляєш, попавим за першим разом! У армії так точно нігда не стрілявим, як тепер. Куриця впала і здохла. Вот, думаю си, радость буде! І сусіда наказавим, і наш городиць уд окупантки спасим. Бери Анцьо! Навари поливки. Я узьму фляшку і покличеме Циля на вичирю. Погощу го, оби ся не сердив, – щасливо вручив старій курку  дід.

Ветеринар розповіла, чому у нас для понтів купують лисих кішок, чому щури безпечніші за собак та що робити з господарями, які викинули тварину на вулицю, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Змії, мавпочки, ящірки, тарантули… яких лише домашніх улюбленців зараз не заводять закарпатці. А собаки та кішки взагалі є майже в кожній родині. Та  це й добре. Адже часто тварини є найкращими друзями людей, та й дітям потрібно прищеплювати до них любов змалечку і вчити відповідальності. Лише так ми можемо позбутись безпритульних чотирилапих на вулицях.

Але далеко не всі знають, як доглядати за своїми улюбленцями, не всі ставляться до їхнього утримання добросовісно. Тож як вибрати тварину для душі, як стежити за її здоров’ям, чим годувати, чи існує мода на чотирилапих? Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з ветеринарним лікарем із Ужгорода Вікторією РАДЬКО.

Чому ви вибрали професію, пов’язану з тваринами?

Усе сталося випадково. А, може, то і доля. Я завжди любила тварин, але мені не дозволяли їх вдома тримати. Уся сім’я в нас – музиканти, а я хотіла обирати роботу, не пов’язану з  музикою.

Яких тварин найчастіше вам доводиться лікувати?

Собак і кішок. Є ветеринари, які займаються свинями, курми, коровами, конями, але я собі обрала собак і котів. Загалом моя специфіка – хірургія.

Цирк із виступами тварин таки заборонили в Ужгороді

Про це повідомив міський голова Богдан Андріїв на свой сторінці у соцмережі.

Нагадаємо, що раніше міські депутати вже голосували за подібне рішення. Це було у 2017 році. Утім чомусь воно не виконувалося і в місті дозволяли виступати циркам із дикими тваринами. Тому після чергового візиту до міста циркачів, активісти ще раз подали петицію і зібрали необхідні підписи для того, аби звернення розглянули на сесії міської ради.

Надзвичайно солодкий, соковитий, ніжний на смак і незвичний.

Кавун не із червоною, а із жовтою м’якоттю лише недавно з’явився на світовому ринку, але вже сподобався любителям соковитої ягоди. Скоринку цей кавун має таку ж, як і червоний, але м’якоть має насичений жовтий колір.

Здавалося б, екзотика. Але ні. Журналіст газети  «Неділя Закарпатські новини» купив цей дивовижний плід, привезений з Італії в Ужгороді. Коштує кілограм  46 гривень.

Ця велика ягода не є продуктом генної модифікації. Подібно до більшості традиційних сортів кавун був отриманий в результаті селекційної роботи і схрещувань культурних видів з дикорослими представниками роду, від яких вони успадкували незвичайний колір.

Вивели його у Таїланді і там він користується просто шаленою популярністю.

Астрологи впевнені в тому, що сам по собі липень 2019 року є цілком сприятливим. Обережнішими потрібно бути тільки 16, 17 і 24 липня.

З 16 на 17 липня відбудеться повне Місячне затемнення, яке може негативно позначитися на самопочутті багатьох людей. 24 липня очікується день вельми неприємних емоційних проблем, повідомляє zik.ua з посиланням на портал Рlanetanovosti.

Місячне затемнення відбудеться в ніч з 16 на 17 липня в 00:31 за київським часом. Подія відбудеться в сузір’ї Козерога, яке відповідає за самоствердження. Через те, що 17 липня буде ще й повний місяць, то небезпека буде в два рази більшою.

Через посилений Місяцем негатив, люди можуть лаятися без видимої на те причини і різко ставати дуже жадібними. Прояви скупості можуть вплинути на різні сфери людського життя. В особистому житті також можуть з’явитися деякі проблеми через те, що загостриться таке відчуття, як ревнощі.

36-річний чоловік, у четвер, 11 липня вийшов з лікарні в Ужгороді й не повернувся ні в лікарню, ні додому, повідомляє Mukachevo.net

Рідні просять у соцмережах допомогти відшукати Івана Ляха 1983 року народження, жителя с. Луково, Іршавського району.

Родичі зниклого зазначають, що у четвер, 11 липня, чоловік вийшов з лікарні в м. Ужгород і не повернувся ні в лікарню, ні додому.

Якщо комусь відома будь-яка інформація про місце перебування зниклого, то рідні просять зателефонувати за номером 0682295216.

За фактами вимагання та погрози насильством правоохоронцям, поліцейські Іршавщини розпочали слідство.

Обох фігурантів затримано до ізолятора тимчасового тримання, повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Вчора, 13 липня, до Іршавського відділення поліції з заявою про злочин звернулася 20-річна жителька села Заріччя. Дівчина повідомила, що невідома особа вимагає у неї гроші за нерозголошення відомостей, які заявниця бажає зберегти в таємниці.

За фактом вимагання слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України.

Отримавши детальну інформацію, оперативники встановили, що гроші у потерпілої вимагали двоє чоловіків. Обоє –  мешканці Іршавщини. Одного з них поліцейські затримали на місці злочину, а його подільник з місця події зник.

Вважається, що ця рослина охороняє будинки і на ній живуть душі предків.

Рожева, червона, жовта, помаранчева… вона може бути різних кольорів та відтінків. Висока, струнка, наче українська дівчина, мальва вважається символом роду і її дуже люблять наші земляки.

Ця квітка до нас потрапила у XV столітті. Її батьківщиною є Середня Азія, але вирощували її здавна і у Греції та Єгипті. У нас рослина уособлює любов до рідної землі та свого народу, духовне коріння.

У нас її ще називають калачиками.