АНОНС. Чому баба Анця поцілувала гінеколога в губи

Розказала бабі Анці сусідка,  що в Ужгород із Києва приїхав молодий лікар. Не знала навіть який, та й їй було, в принципі, все рівно, адже головне, що молодий і що її пощупає та вислухає. Тому вирішила піти до нього на прийом. Прийшла додому, прийняла ванну, і не просто прийняла, а майже дві години відмивалася і душилася різними парфумами, одягнула чеські труси, які подарувала невістка, накинула на себе халат  і вийшла в коридор, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

«Ти што, мамко, смердиш, ги кой корова у Ферка з вирхнього кунця села?» – аж перекривило від різних запахів сина, який наткнувся на стару.

«Йой, синку, ще все з ня чути маржинов?» – аж перелялакалася баба.

«Яков маржинов, ти пахнеш, як лечо, усіми возможними запахами. Даже з бударя в керті такі різкі запахи не б’ют у нус, як із тебе. Ти што на ся всьо улляла, што виділась у ваннуй: і стіральний порошок, і срєдство для миття унітаза, і дідовий тройний адікалон, і муй гель після душа, і духи мойої жони?»

«Но нєт. Я ся напахнючила трьома дизидорами просто».

«А я думав, што дихлофосами. І де ти ся уладила, сятилабисся?»

«У варош іду, до дохтора».

«Йой, пак што ся стало? Кажи, я тя повезу, якраз ми треба до одного чулувіка у вароши зайти, оби ми візу на чехи учинив.  Што тя болит? Ану розказуй! Може ти гроши треба дохторам».

«Нич ня не болит, синку, ти ся не мерегуй. А гроши ми мало можеш дати, бо даже не знаю, кулько буде прийом стояти!»

«Пак а што за один? І нашто до нього йдеш, аж тя нич не болит?»

«Бо дохтор аж із Кийова приїхав! А што за один, не знаю. Маріка казала, што молодий і дуже файний!»

«Мамко, на дохтору не йдут позерати, дохтор має на пацієнта позерати!»

«Пак я ся  завто і лажу, оби на ня попозерав!»

«Пак айбо нич тя не болит! Нашто на тя товди позерати?»

«Не видиш, якам тушна? У маршрутці два сідєнія занимаю. Ще мало – і на них ся не буду уміщати. Елє у двирі пролізаю. Зогнутися ся не бірую, бо лопают ми гаті на гузици, а кой у халаті м, та на платьови гомбички ся ужривают. Цицьки ми не стают уже в ліфчики. А черево ня тисне, кой сижу, аж у шию».

«Ото, мамко, май мало їсти шовдарю, ковбасок, хліба, макарон із тушонками та кіфлику треба.  Туй ти дохтор ні один не поможе. Хіба што ти рот скотчом заліпит. Я читав у газеті «Неділя Закарпатські новини» про всякі овощні та фруктові дієти. Бери в руки газету та читай, а не по дохторах бігай. І ото не гарантія, што ун дієтолог. Може, ото окуліст приїхав. Товди што му будеш казати? Заліпіт ти очи, обись котлети не виділа? А аж травматолог? Упівуш му, оби ти ноги в гіпс поклав, обись у пуночи до холодильника недоїдки їсти не йшла та обись за Тузіком нашим не доїдала?»

«Не говори много, одівайся і вези ня. Ун лем на один динь приїхав, я го мушу застати».

«Но позерай, оби пак не було, як у кума Петра»

Що ж відбувалося далі? Чому баба розцілувала лікаря?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 12 липня.

zakarpatpost.net