Чоловік крав у бізнесмена курей та гусей, бо той нібито не платив зарплату

А далі – напився з дядьком і забрав у нього всі гроші

Раніше судимий за крадіжки закарпатець вирішив розжитись на чужому добрі і почав обкрадати  деревообробні підприємства. Утім цупив не дрова, а те, в чому на той час мав потребу, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Усе почалося з крадіжки коліс до автомобіля Toyota Land Cruiser Prado із деревообробного цеху у Великому Бичкові.

Для цього він проник до приміщення для сторожа. На підмогу взяв собі знайомого. Сторож саме спав. Тож він по черзі перекотив до огорожі три колеса, а четверте не встиг, бо охоронець прокинувся і намагався йому перешкодити. Але чоловіка це не спинило. Він  вдарив охоронця кулаком у обличчя, після чого викрав і четверте колесо, перекинувши його, як попередні три,  через огорожу.

Через кілька днів він вирішив украсти з пилорами, де працював і все знав, трьох гусей. Там підприємець утримував підсобне господарство, тож птиці було багато. Тому невдовзі поцупив ще й двох курей, а пізніше – трьох півнів, після цього – ще одну гуску та ще трьох курей.

Але й на цьому не спинився.  Напившись зі своїм дядьком, дочекався, коли той засне і, скориставшись його безпорадним станом, викрав з гаманця, що лежав на тумбочці біля ліжка у нього вдома, 900 доларів.

Можливо, його жертвами стали б і більше людей, але злодія затримали правоохоронці і за всі крадіжки довелось відповісти перед законом.

На суді свою провину він визнав та пояснив, що домашню птицю  цупив через те, що підприємець не платив йому зарплату і в нього не було з чого жити. Розповів і про інші злочини, просив суворо його не карати й каявся у вчиненому.

Тож суд засудив його до 4 років позбавлення волі, а його спільника, з яким він крав колеса, – до одного року умовного покарання.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net