Як Закарпаття перетворити на квітковий рай, щоб на дивитись їхали люди з усього світу

Рясно заквітчані тераси  квітами, що не просто ростуть у горщиках, а створюють собою цілу рослинну композицію. Таке можна побачити біля багатьох кафе. Квітів дуже багато і всі вони доглянуті, акуратні.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» побачив у Львові справжній квітковий рай.

Загалом там подібні дизайнерські ландшафтні композиції – не дивина. Майже всі літні тераси буяють у різнобарв’ї рослинності.

На жаль, в Ужгороді тераси прикрашені бідно, про квіти не особливо дбають, їх не завжди поливають і вони в’януть. Виняток – хіба що мережеві заклади, біля яких дійсно доглянута зелень.

У Львові ж тераси просто розкішні. Там і різні дерева, і кущі, і масово квіти  в’ються, звисають,  заквітчують фасади.

Якщо турист таке побачить, ужгородські тераси його нічим не здивують. А Закарпаття ж позиціонує себе, як туристичний регіон. Вразити чим гостей крім сакур Ужгород не має чим.

5-6 горщиків із засохлими квітами не здивують нікого. У нас на озелененні прийнято традиційно заощаджувати. А цього робити не можна. Сама природа дала Закарпаттю всі умови для того, щоб тут був справжній квітковий рай.

Якщо оцінювати Львів та Ужгород по 10-бальній шкалі уквітчаності, то головне місто Закарпаття потягне лише на 2-3 бали. При цьому в інших містах області ситуація суттєво гірша.

Отже, над цим питанням  потрібно працювати і робити не так, як у Львові, а набагато краще.

zakarpatpost.net