Закарпатська адвокатка розповіла, що робити, коли вимагають хабар

Адвокатка розповіла про нові деталі смерті брегівської поліцейської, а також про те, як закарпатці ділять дітей та чому жінки дозволяють себе бити

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

А ще про хабарі, корупцію та покривання злочинів

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Хоча Україна й правова держава, та закони чесно виконуються не всіма і не завжди. Крім того, далеко не всі закарпатці знають свої права й готові їх відстоювати.

Однак деколи виникають ситуації, коли це робити необхідно. Тоді на допомогу приходять адвокати.

Тож як діяти, якщо людина потрапила в аварію; як вирішувати майнові спори; що робити, коли просять хабар; як не стати жертвою рейдерських зазіхань і захистити бізнес; що робити, коли страхова компанія відмовляється виплачувати компенсацію?

Про це та багато іншого під час наших «Недільних бесід» розповіла адвокатка Наталія ДУБЧАК.

В людини вимагають хабар: що робити? Як зрозуміти, що його вимагають?

– Хабар може просити лише службова або посадова особа, від неї має щось залежати, скажімо, дія, або не вчинення певної дії. Тобто коли людина потрапляє в залежність від того, хто вимагає хабар. Нагадаю, що як за давання хабара, так і за його отримання передбачена кримінальна відповідальність. Тому про такі випадки не треба боятися повідомляти. Правоохоронні органи з радою душею будуть їх фіксувати, бо, на жаль, дуже мало хто не боїться заявляти про таке, фіксувати і документувати. Але просто боячись, ми не зможемо подолати хабарництво. Вимагати не обов’язково мають гроші. Це можуть бути й інші матеріальні блага, навіть на користь третіх осіб.

Нещодавно в Ужгороді чоловік спалив себе біля прокуратури. Причиною стало те, що раніше працівники газового господарства йому відключили газ, а суд він програв. Якщо виявлено порушення з боку газовиків чи представників обленерго,  як себе захистити?

Від аварій ніхто не застрахований. Ситуацій на дорозі може бути багато, але якщо винуватець намагається перекласти вину на жертву, як діяти?

Питання домашнього насилля. У області таке є. Але чи звертаються до адвокатів за захистом, адже в суді жертва просить суддю вибачити свого ката і запевняє, що вони вже помирились.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 19 липня.

zakarpatpost.net