Жінка прокинулася після 27 років коми

Муніра Абдулла з ОАЕ отримала черепно-мозкову травму після того, як шкільний автобус врізався у машину, в якій вона їхала.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

32-річна жінка тоді захистила собою від удару чотирирічного сина Омара.

Хлопчик відбувся лише синцем на голові, тоді як мати відправилась на лікарняне ліжко з серйозними травмами.

Лікарі вважали, що Муніра більше ніколи не відкриє очі, але Омар, якому зараз 32, завжди вірив у найкраще.

Омар розповів, що того злощасного дня його дядько підвозив їх із мамою додому після школи, як раптом на них вилетів автобус.

У лікарні Муніра Абдулла знаходилася у вегетативному стані, її годували через трубку, та 27 років поспіль робили фізіотерапію, щоб не дати м’язам атрофуватися.

У  квітні 2017 року сім’ї запропонували грант на лікування у Німеччині після того, як про її справу дізнався королівський суд.

Спеціалісти з неврології, які лікували жінку, кажуть: «Нашою головною метою було дати її тендітній свідомості можливість розвиватися і процвітати в здоровому тілі – так само, як ніжна рослина потребує дбайливого догляду і хорошого грунту, щоб рости».

Під час терапії у Німеччині стан Муніри покращився, вона почала впізнавати лікарів та своїх дітей.

У червні 2018 року, за словами Омара, його мати почала видавати дивні звуки, але лікарі запевнили, що все нормально і так має і бути.

«Через три дні я прокинувся від того, що хтось назвав мене на ім’я. Це була вона, вона кликала мене, повторюючи моє ім’я. У мене було відчуття ніби я злітаю, – каже щасливий чоловік. – Протягом багатьох років я покірно чекав на цей момент, і моє ім’я стало першим словом, яке вона вимовила».

Пані Абдулла вже може спілкуватись і зараз продовжує одужувати у лікарні в Абу-Дабі.

«Всі ці роки лікарі сказали мені, що це безнадійний випадок, лікування немає ніякого сенсу. І коли я починав сумніватися у власних вчинках, то уявляв себе на її місці і розумів, що заради мене вона б зробила те саме».

zakarpatpost.net