Закарпатських митників викрили на масштабних зловживаннях

Процесуальними прокурорами прокуратури Закарпатської області спільно із співробітниками територіального управління ДБР розташованого м. Львові та відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБ України в Закарпатській області викрито масштабні зловживання посадовими особами Закарпатської митниці ДФС своїм службовим становищем.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Наразі встановлено, що працівники митниці налагодили механізм отримання неправомірних вигод від суб’єктів підприємницької діяльності під час митного оформлення експортних операцій.

Так, упродовж 2017-2019 років у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС, одним із українських підприємств здійснено 10 операцій з експорту виробів з металу.

Співробітниками ДФС, за результатами проведеної внутрішньої перевірки щодо однієї такої операції, скеровані матеріали до правоохоронних органів, проте не взято до уваги дев’ять аналогічних.

Наразі, в рамках даного кримінального провадження проведено ряд обшуків, вилучено документи.

Правова кваліфікація у даному кримінальному провадженні за ч.2 ст. 364 КК України – зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Триває подальше досудове розслідування, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

zakarpatpost.net