Як продовжити молодість і зміцнити імунітет

Ужгородка Світлана Семаль вважає, що людина навіть в літньому віці може підтримувати гарне самопочуття і жити активно. Для цього, за її словами, потрібно не лінуватися і допомагати своєму організму.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Так, поряд з медичними препаратами, які прописані доктором, вона п’є і природні ліки. А що і як приймати, їй підказала бабуся Галя, з якою жінка познайомилася багато років тому, оздоровлюючись в одному із санаторіїв Львівщини, пише популярна на Закарпатті газета «Поради ЗДОРОВ’Я».

Насіння льону

Бабуся галя говорила, що нашому організму дуже потрібен кальцій, але з віком організм гірше засвоює його з продуктів, а штучні пігулки не всім показані. Тому так важливо знайти природного постачальника кальцію. Таким постачальником, виявляється, є насіння льону. В ньому міститься не тільки кальцій, але і фосфор, магній, залізо та інші важливі елементи. Крім того, в них містяться  вітаміни групи В. Тільки приймати насіння потрібно правильно.

За порадою бабусі, Світлана перемелює насіння на кавомолці. Перемелену масу приймає по чайній ложці, попередньо змішавши її з чайною ложкою меду, 1-2 рази на день під час їжі. Можна перемелювати насіння і в ступці. Суміш також можна додавати в кашу або салат. Народні цілителі вважають, що насіння льону сприяє нормалізації тиску, зміцнює імунітет.

Трав’яний настій

Від занепокоєння і безсоння у баби Галі теж був свій рецепт. Тепер настій, приготований за її рецептом, п’є не тільки Світлана, але і всі її подруги.

Для приготування настою потрібно взяти по одній частині пустирника, м’яти, квітів глоду і шишок хмелю. Суміш заварюють склянкою окропу і настоюють 20 хвилин. Пити настій треба перед сном по чверті або по половинці склянки в теплому вигляді.

А якщо в рівних частинах заварити квітки глоду і перцеву м’яту, то вийде настій, що допомагає при печії.

Чорна смородина

Для поліпшення роботи серця і нормалізації тиску пані Світлана робить смородиновий настій. Для цього вона щорічно влітку заморожує чорну смородину. Жменьку смородини заварює як звичайний чай і п’є маленькими ковтками. Добре додати туди і смородиновий лист. А при кашлі допомагає сік смородини, змішаний з медом і цукром. Приймають суміш до трьох разів на день по десертній ложці.

Фізична активність

Але не тільки настої і відвари в ходу у Світлани Семаль. Щодня в будь-яку погоду вона робить годинну пішу прогулянку. Причому ходить в різному темпі, то прискорюючи, то сповільнюючи крок.

Вранці робить найпростішу гімнастику для суглобів: покриття руками і ногами, стискати пальці і кисті рук, присідання, рух на місці, нахили в різні боки. Всі вправи виконуються не різко, плавно. Давно встановлено, щоб зберегти здорові суглоби, потрібно рухатися, харчування суглобів відбувається тільки під час руху і фізичних вправ. Після ранкової зарядки жінка обливається спочатку теплою, потім прохолодною водою.

zakarpatpost.net