АНОНС. Що баба Анця із голов гузицьов на ужгородськуй набережнуй робила

Прочитала баба в газеті «Закарпатські оголошення», що в Ужгороді можна купити якісні засоби для засмаги, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Сіла і замислилася:

«А я нігда в жизні загорати не ходила! Я си не могла позволити даже на керті на дошках полежати, не што оби десь на курорт поїхати. Дідо ня вічно ганяв, ги скотину. Робити! Робити! Гойкав на ня, даже кой сіла м увичирі на лавицю мало з сусідками поплеткувати. Тулько году прожилам, а такоє чуство, што я й не жила. Вічно лем газдуство, городиць та горшки перед собов виділам! Треба ся мало розслабити. Треба си купити ото срєдство і йти загорати! А як я загорала раньше? Кой сіно оберталам, кой картошку раком копалам та кой на колінах грядки пололам. Но доста! Хочу, як нормальні люди, жити! Хочу, аби ми не лем руки загоріли, а й цьицьки!» – поринула вона у важкі роздуми.

На це до кімнати увійшов дід:

«Ти што ся зажурила, ги дівка перед сватаньом? Сидиш туй на постели, ги квочка. Што страусят висижуєш? Чи нараз гадин малих?» Іди у кухні замети, бо щупки ся в ня розсипали!» – почав він бубоніти.

Стара закипіла:

«У тебе што, руки з гузици ростут. Бери віник та сам замети! Ти розсипав, ти і хари за собов! А я на ріку ся збираю».

«Ти што здуріла? Меже люди не мож корову вести ся пасти. Она там як накладе, та вся вода, ги кавиль, стане, а ти кой пернеш, та всі ся розбіжат, бо дихати їм нічим буде. Якраз пасулі перши напекаласся», – не зрозумів дід, що мала на увазі баба.

«Сятивбисся із старим чортом! А ко казав, што я на ріку корову вести хочу! Я на пляж іду!»

«На який іще пляж? У нас у селі ниє пляжа! А што ти там чинити хочеш? Там гриби не ростут, ягоди тоже, хіба што подорожника на зиму назбирати та насушити хочеш. Ун дуже добре уд похмілля помагає, особенно аж настояти го на спіртови та пити послє п’янки оту настойку!»

«Та ти што, із ялинки на яйце упав? Я їду у варош! Купатися!»

«А в нас што у ваннуй води ниє? Ти хочеш, аби Уж із берегу уйшов? Люди будут думати, што ся наводнєніє начало, кой ти ся плюхнеш у воду!»

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 19 липня.

zakarpatpost.net