Ужгородський монстр, якого відмовилися перенести, заростає бур’янами. ФОТО

zakarpatpost.net вже неодноразово піднімав питання пам’ятника «Свіча пам’яті», встановленого в Ужгороді на набережній автора Ігоря Гречаника.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Це страхіття одразу викликало хвилю обурення серед людей, адже пам’ятник не відповідав заявленому проекту, за який щедро відрахували столичному скульптору цілих 2,3 мільйони гривень бюджетних коштів.

Бронзовий шматок лайна паплюжить пам’ять невинно закатованих жертв сталінських репресій і викликає шок у гостей, які не можуть зрозуміти, що то за потвора розташована майже у самому серці міста.

Але це ще півбіди. Двічі ужгородці голосували за перенесення цього дива фантазії Гречаника на Кальварію, утім чудо-юдо і нині там. Голос народу ніхто не почув і не хоче чути.

А зараз біля монстра скосили висаджену раніше пшеницю. І від цього стає ще моторошніше. Адже який пам’ятник Голодомору в Києві (дівчинка з колосками), які цікаві в інших містах України. Вони змушують замислитись над життям, по-філософськи глянути на минуле, а цей викликає лише огиду!

Та й не дуже дбають про ужгородську потвору чиновники. Біля пам’ятника проростають бур’яни, яків ніхто не прополює, його майже не включають уночі, хоча головною фішкою, за словами автора було те, що він світиться у темну пору доби.

Тож, може варто скласти третю петицію, аби бронзового монстра нарешті прибрали подалі від людських очей?

Адже повертати його автору на допрацювання все одно ніхто не збирається…

zakarpatpost.net