Яке відношення Будда має до Закарпаття та статевих чоловічих проблем

Її називають рослинним хамелеоном, оскільки багато видів можуть змінювати колір квітів та японською трояндою. Але назву вона отримала на честь римської принцеси — сестри принца Римської імперії, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

На Закарпатті зараз почався сезон цвітіння гортензії. Ця рослина налічує близько 80 видів, серед них є і кущі, і маленькі дерева. У Країні висхідного сонця є навіть село гортензій, що нагадує величезний ботанічний сад, в якому ростуть понад 5000 кущів всіх відомих сортів цієї рослини.

До Європи ця рослина потрапила у вісімнадцятому столітті. Закарпатці її дуже люблять і прикрашають нею і сади, і зелені зони, і клумби, висаджують перед будинками.

Згідно з однією із стародавніх легенд, коли народився Будда, з неба посипалися красиві квіти і полився солодкий нектар «Амача». Тоді і з’явився на Землі квітка, яку японці називають гортензію.

Навіть зараз там храми прикрашають цими квітами. У день народження Будди встановлюють басейни, в центрі яких височить статуя немовляти,  на голову якій люди виливають солодкий чай «амача», зварений з листя гортензії.

Цей чай є ритуальним напоєм у буддистів. Вважається, що він наділений магічною силою  і захищає від злих духів, укусів змій та комах. Також у Японії ще задовго до появи цукру з листя гортензій готували солодкий сиром. Його використовують і зараз замість сахарину.

А ще гортензія – лікарська рослина, квітки і коріння якої китайці застосовують при малярії, ангінах, інфекційних захворюваннях замість антибіотиків. Також квітка багата на корисні речовини, що допомагають полегшити біль у нирках, суглобах. Компресами з листя гортензій лікують опіки,а настоянка з кореню допомагає впоратись зі статевими проблемами у чоловіків.

Ця квітка не є вибагливою, але любить свободу. Тому її краще висаджувати у відкритому ґрунті.

А щоб вона квітнула розкішно, садоводи рекомендують її поливати водою, у якій кілька днів настоялися ржаві цвяхи, або розчином зеленки чи марганцівки.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net