Як зцілює забрус: пожуйте цей продукт і ви будете неймиовірно вражені

Продукти бджільництва займають особливе місце у народній медицині. Про користь меду знають звичайно всі, проте є менш відомі, але дуже ефективні засоби, до створення яких бджілки теж доклали свої «руки», зокрема забрус.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Це верхня частина бджолиних сот, якою невтомні трудівниці запечатують свої запаси на зиму, а бджолярі перед відкачуванням ці «кришечки» просто зрізають ножем, щоб отримати чистий мед, пише популярна на Закарпатті газета «Поради ЗДОРОВ’Я».

Надалі використовуються вони по-різному: найчастіше пасічники згодовують ними тих же бджіл – комахи ретельно вибирають весь наявний там мед. Практичність бджолярів зрозуміла, проте є думка, що забрус є не менш цінним для здоров’я людини продуктом, ніж сам мед.

Справа в тому, що зрізи містять вітаміни A, B, C, E, хітин, ефірні масла, ферменти, бальзами, смоли, вуглеводи і ще багато чого іншого. На користь забруса – і збалансований вміст в ньому найцінніших продуктів бджільництва: перги, прополісу, пилку. Вони корисні кожен по собі, ще кращою є їх комбінація. Тому багато бджолярів, наприклад, досвідчений пасічник Юрій Кирлик використовують забрус для лікування людей і ще більшою мірою для профілактики. Смачні ласощі зміцнюють захисні функції організму, мають протизапальну та знеболювальну дію.

Забрус є відмінним засобом, який поліпшує обмінні процеси організму, що прискорює метаболізм. Крім того, це гарне заспокійливе і сорбент, який ґрунтовно чистить шлунково-кишковий тракт, допомагає усунути запори. Він рекомендується також для профілактики всіх простудних захворювань і реабілітації після важкої хвороби. Це також прекрасний засіб для підтримки гігієни порожнини рота – природний замінник жувальної гумки.

Підійде він і для зовнішнього застосування. У вигляді аплікацій медові печатки використовують при захворюваннях суглобів.

Лікування просте і приємне: шматочки забруса потрібно просто жувати – по чайній або столовій ложці два-три рази на день вранці і ввечері. В результаті посилюється слиновиділення, завдяки чому відбувається дезінфекція порожнини рота, тому медові зрізи вважаються відмінним народним засобом при ангіні. При пережовуванні слина розчиняє всі наявні корисні речовини і вони надходять в організм, в роті залишаються тільки шматочки воску, які потрібно виплюнути.

Юрій Кирлик наголошує, що забрус може довго зберігати свої корисні властивості, але для цього його потрібно залити невеликим шаром меду і зберігати в темному місці. Протипоказань у медових кришечок майже немає. Щоправда, через наявність пилку для деяких людей вони можуть виявитися алергеном. Крім того, забрус не бажано давати маленьким дітям.

zakarpatpost.net