Хто такий Ігор Бондаренко?

Про це ми розпитали у його працівників, колег-держслубовців та закарпатців, які його знають. Ось що вони розповіли

Про Ігоря Бондаренка відомостей дуже мало. Його біографія не надто афішувалася.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

З офіційних джерел відомо, що народився він у 1964 році у місті Євпаторія в Криму. У 1984 році закінчив вище військово-політичне будівельне училище, у 2005 році – Національну академію державного управління при президенті України. Колишній військовий. Працював заступником голови Мукачівської райдержадміністрації, був директором адміністративного департаменту Міністерства юстиції України, є власником бренду «Кондитерський дім Бондаренка», має 7 кав’ярень в Ужгороді та Мукачеві, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Крім того, у вільному доступі можна ознайомитися з деклараціями нинішнього голови Закарпатської ОДА. Тож що він має? Його кондитерські оформлені на дружину Крупніну Ірину Леонідівну. Доходу на рік вони приносять близько мільйона гривень. У його ж власності – три квартири в Мукачеві і земельна ділянка більше 2000 кв. м., у дружини ділянка 1400 кв. метрів і ще одна квартира в Мукачеві.

Також родина виховує маленьку доньку Тетяну Єлизавету.

Має Ігор Бондаренко два автомобілі – Toyota Camry 2007 року випуску та Mercedes Benz Sprinter 213 CDI 2013 року випуску, а Ірина Крупніна – Audi А4 2003 року випуску.

Також відомо, що працювати нинішній очільник області почав з 14 років, бо хотів мати кишенькові гроші. Тоді він допомагав дядькові,  який працював на Комбінаті харчування кондитером.
Першу кав’ярню відкрив у Мукачеві в 1998 році.

Крім того, можна пригадати й скандал, у який кілька років тому «вляпався» Бондаренко з Ольгою Фреймут, яка прийшла інспектувати кондитерську. Хоч тістечка ревізору і сподобались, але рекомендацію закладу вона не дала, бо її не пустили у виробничий цех. Через це виник конфлікт, про який стало відомо на всю Україну.

Тож аби дізнатися більше про Ігоря Бондаренка, газета «Неділя Закарпатські новини»  поспілкувалася з його працівниками, колегами по державній службі, партнерами та просто мукачівцями, які його знають.

«Ірина Леонідівна – лікар-окуліст, має свою клініку. Подружжя разом виховує донечку. Їй років 4, – розповіла Марія. – Це їхня спільна дитина. Хоч Ігор Самойлович раніше був одруженим, та дітей від попереднього шлюбу не мав. Він людина пряма, відкрита, що йому не подобається – завжди каже в очі. Може й нагрубити, але наступного дня поводиться з людиною так, ніби нічого й не трапилось. Платить нам він добре.  Зарплату усі отримують завжди вчасно. Я звільнилася через сімейні обставини. Зараз думаю, що повернуся до нього працювати. Загалом від Бондаренка люди практично не звільняються, працюють там і по 18 років, ідуть хіба що в декрет, або на пенсію. Кондитерські вироби та солодощі в нього дуже смачні. Є там морозиво, різні тістечка, торти, як весільні, так і на замовлення, круасани, еклери, штруделі, паски,  макаранони, шоколад, загалом приблизно 80 найменувань різної продукції. Він має житло і в Києві, але живе в Мукачеві. А от його мама – в Одесі, час від часу він їздить до неї».

Тож як підприємець Ігор Бондаренко успішний і колектив його любить. А яким же він є політиком? Про це ми запитали від Василя Швардака, який очолював Мукачівську РДА у 2002-2003 роках, заступником якого свого часу і був нинішній голова обласної держадміністрації.

«У райдержадміністрації ми пропрацювали разом усього один рік, але знаємося давно.  Коли хтось неправильно поступав, я був більш жорстким, давав «прочухана», а він умів обходити гострі кути і загладити ситуацію, бути гнучким. Головне, що він умів не лише слухати, але й чув людей. Ігор Бондаренко поважає чемних, принципових, відкритих людей, вміє працювати якісно, а не просто працювати. Дружбу цінує і вміє дружити. Він ніколи не плів інтриг, є відкритим для діалогу.  Коли ми працювали разом, він старався достукатися до кожного. Ми активно боролися з вирубкою лісів, запросили на Закарпаття Міністра лісового господарства, звільнили начальника управління на місці і назначили іншу людину.  Крім того, тоді були великі снігопади, люди постраждали. Нам вдалося закласти у бюджет кошти на компенсацію збитків і дійсно покрити їх. Ми робили дороги і дорожники мали завжди гроші на бензин, не думали, де його взяти. Робили ми й інвентаризації сільрад, вкладали кошти у розвиток туристичної галузі, у навчальні заклади, у розвиток спорту. Почали в селах робити тренувальні бази, але не встигли втілити в життя всі плани. Була довіра голів сільрад, ми не гралися в політику, а працювали. Ми питали  в сільських голів, кому яка потрібна допомога, щоб ситуація покращилася і старалися допомогти кожній громаді. Ми перші в області запросили Київський інститут розвитку місцевого самоврядування, працівники якого півроку робили вивчення ситуації в краї, можливості залучення грантів, іноземних інвестицій. Це було серйозне наукове дослідження. Я вважаю, що Бондаренко не буде стримувати розвиток ОТГ, а лише стимулюватиме. Загалом вірю в нього, у його професійність», –  зазначив Василь Швардак.

А що говорять про  Ігоря Бондаренка самі мукачівці? Насправді люди відгукуються по-різному. Комусь він подобається, а комусь ні, однак більшість сходяться на думці, що він – людина позитивна.

«Головна його риса – толерантність. А ще – він дуже пунктуальний, культурний, завжди відповідає на телефонні дзвінки, де б не був. На вулиці, кого знає, з усіма вітається. Всіх працівників оформляє на роботу, щоб було законно.  Надійний, ніколи не підводить із тих, із ким має справу. Коли не в настрої, або зайнятий, каже прямо і пропонує зателефонувати через кілька днів, конкретно називаючи дату. Він швидко стає “своїм” будь-де, але при тому завжди тримає дистанцію. Думаю, він буде хорошим політиком», – каже його партнерка по бізнесу Оксана.

«Цікаво, що з Мукачева ми маємо найбільше на Закарпатті депутатів Верховної Ради усіх скликань, найбільше обласних депутатів, загалом найбільше політиків. Теоретично, місто давно мало було бути озолоченим. Але дива досі чомусь не сталося. Немає доріг, музеїв, чогось такого, щоб зробило місто особливим. Тому дуже сподіваємося, що Ігор Бондаренко, як людина, яка політичну кар’єру починала в Мукачеві, зробить щось суттєве не тільки для міста але й для всієї області», – розповідає Валентина.

«Ігор Самойлович – професійний військовий, але він мав мрію… мрію стати кондитером. І він не лише здійснив  її, але відкрив біля свого закладу перший і єдиний в Україні пам’ятник дитячій мрії. Крім того, на мою думку, ми повинні вчитись від таких людей як Ігор Бондаренко досягати мети, як це зробив він», – стверджує Іван.

«Сам Бондаренко людина хороша. Але йому не вистачає жорсткості. Без такої риси в політиці важко. Я не знаю, як він впорається. Як на мене, це негативна риса для такої посади, яку він займає. Йому потрібні хороші заступники, але першим заступником Київ йому підсунув людину, що причетна до попередньої влади, що родом із Сєверодонецька. Фактично це посада господарника, який має добре знати все, що діється в краї. А йому хоча б рік потрібно лише для того, аби він вивчав область. Взагалі не розумію, як так може бути. Команду повинен формувати голова ОДА на місці, має питати з неї про відповідальність. А виходить якось так, що в Києві не довіряють своєму представнику на Закарпатті. Але це проблема системи. Однак ми можемо щось змінити самі, принаймні хоча б обласні депутати можуть вимагати призначити заступником когось іншого», – наголосив Василь.

«Бондаренко робить усе якісно, не женеться за прибутками. Що мені подобається найбільше, так це те, що в його кав’ярнях не продається алкоголь», – запевняє Ярина.

Крім того, нам озвучили інформацію, що Бондаренко не хоче займатися благодійністю, не підтримує нужденних дітей. Утім за словами організаторів благодійного балу, який проходив у травні в Мукачеві, хоча самого Ігоря Самойловича на ньому не було, прийшли його працівники, які жертвували певні суми на підтримку онкохворих дітей у області.

Тож зараз у Ігоря Бондаренка непростий період, він починає новий етап у житті. Тому побажаємо йому успіхів і сподіваємось, що він зможе зробити Закарпаття більш процвітаючим і вирішити найважливіші проблеми краю.

zakarpatpost.net