Чому наші земляки часто змінюють роботу: думка експерт

Українці звільняються з роботи через низьку зарплату, відсутність розвитку та конфлікти з начальством, розповів Gazeta.ua hr-менеджер Михайло Притула.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

“Нову роботу шукають, якщо працівник професійно виріс, а компанія відмовляється піднімати заробітну плату. Крім того, кожен хоче працювати у сучасній компанії, яка розвивається. Якщо цього не відбувається, затримуватися довше, ніж рік на одному місці немає сенсу”, – пояснює експерт.

За його словами, часто керівниками стають молоді люди, які ще не вміють керувати підлеглими. Тому не можуть знайти з ними спільної мови.

“Раніше всі хотіли працювати у крупній стабільній компанії з білою зарплатою та соціальним пакетом. Зараз це відійшло на другий план. Люди не женуться за офіційною зарплатою, а погоджуються на виплати у конверті. Головне, щоб платили гарно. Хочуть займатися останніми технологіями та професійно зростати. Адже розуміють, що треба навчатися чомусь новому, щоб бути затребуваним на ринку праці”, – резюмував Михайло Притула.

Нагадаємо, що за інформацією закарпатської газети «Робота та навчання», у середньому розмір оплати праці серед вакантних посад у жовтні становить  5-7 тисяч гривень. Саме стільки готові платити бетонярам, касиру обмінного пункту, водіям, прибиральниці, продавцям, кредитним експертам.

Крім того, адміністратору на рецепції в фітнес центрі, швачкам, операторам комп’ютерного набору,  пропонують 8 тисяч гривень.

Проте є й більш високооплачувані пропозиції.

Наприклад, продавцеві консультанту зоомагазину в Ужгороді та Мукачеві пропонують 9 тисяч гривень на місяць,  так само і комлектувальнику бензо та електроінструментів в Ужгороді, експедиторам та фарбувальникам автомобілів  в Ужгороді – 10 тисяч, а трактористу в фермерському господарстві у Мукачівському районі –  від 10 до 25 тисяч гривень,  колористу з підбору авто фарб від 10 до 16 тисяч гривень.

Також у газеті «Робота та навчання» чимало оголошень із погодинною і навіть поденною оплатою праці, а також чимало вакансій у Києві, у інших областях України і навіть за кордоном.

Однак розміри зарплат за межами Закарпаття до уваги ми не брали.

zakarpatpost.net