АНОНС. Закарпатські сливи і черваві депутати

Назбирали якось хлопці з нашого села у чужому саду багато бистрицьких слив. Насипали велику купу на галявині і почали їсти. Звісно, спочатку вибирали найкращі сливки, більш достиглі, соковиті, великі… У деяких траплялися хробаки, але то таке, та і небагато було таких. Коли ж усі шибайголови вдосталь наїлися, слив ще залишилося багато. Що з ними робити? Вирішили всі дружно попісяти на купу, що залишилася. Бо якщо хтось чужий знайде і буде їсти – хлопці будуть сміятися. А якщо ніхто не знайде, то хай так і буде, хай пропадуть, хіба нам шкода! – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Кілька годин дітваки гралися, бігали, ганяли м’яча… Раптом зголодніли, а йти додому ще не хотілося. А до того саду зі сливками далекувато… Підійшли вони дружно до своєї купи слив на галявині і почали перебирати те, що залишилося – ця пісцяна, ця не пісцяна. Поїли ті, що не пісцяні, і знову гратися. Через певний час ситуація повторилася. І так робили, поки всі сливки не поїли. Останні здавалися їм найсмачнішими.

Ото пригадав я цю історію у понеділок після оголошення на сайті ЦВК ще не остаточних, але майже вже порахованих результатів дочасних виборів до нашого парламенту. Ні, я не хочу сказати, що ми вибрали пісцяних депутатів. Але якось воно стрьомно усе те, що з нами відбувається. А відбувається щось таки не зовсім зрозуміле.

От набирає партія «Слуга народу» 43% голосів. А хто у списку цієї партії? Партія склепана поспіхом, навіть ті, хто до неї входять, не знають один одного. Не кажучи вже про виборців. А як люди голосують за того, не знаю за кого?

Якщо додати ще всіх переможців від цієї партії по одномандатних округах, то стає страшно. Адже ця партія отримує монополію на владу. Монополію на правду. Бере у свої руки і законодавчу, і виконавчу владу. А разом з тим і відповідальність за все, що буде відбуватися в державі. Нарешті хтось буде відповідати за все – не буде валити на опозицію, яка, безперечно, завжди всім заважає. Хоча поганому танцюристу заважають яйця. Але він завжди знайде виправдання своїй незграбності.

Чому майже тридцять років народ чекав змін на краще? Коли це краще настане і за яких умов?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 26 липня.

zakarpatpost.net