Закарпатець затіяв сварку з батьком і повалив його зі сходів… та так, що той помер на місці

На Мукачівщині син убив батька.

Подію кваліфікували як вбивство через необережність. Що відбувалося насправді – невідомо, але судмедексперти засвідчили на тілі покійного травми голови та грудної клітки, забій головного мозку, множинні переломи ребер, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

У єдиному державному реєстрі судових рішень зазначено, що того дня о 1:30 молодик затіяв із батьком сварку. Під час конфлікту син, намагаючись підняти чоловіка по сходах, які ведуть на другий поверх будинку, тримаючи при цьому його під руки, не втримавши рівноваги, масою свого тіла повалив батька  зі сходів. У результаті чоловік не втримався на ногах та впав на бетонне покриття, а при падінні вдарився головою об сходову клітку. Від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці.

Молодик провину хоч і визнав, але переконував, що нікого не вбивав і не мав наміру убивати.

Чи бив він батька, чи той сам дійсно отримав травми від падіння? Про це у судовій справі немає нічого. Але ж, упавши з другого поверху, чи можна побитися так сильно, щоб померти… причому  одразу. У будь-якому разі нещасний  відійшов у вічність, а з матір’ю син у присутності адвоката та прокурора уклав угоду про примирення. Цивільний позов також ніхто не заявив. Та й зрозуміти жінку можна, бо мова йшла не про незнайому, а про рідну їй людину – власного сина.

Тож суд визнав хлопця винним у ненавмисному вбивстві батька і засудив до трьох років позбавлення волі, однак вирок одразу ж було замінено на умовне покарання з іспитовим терміном на один рік.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net