Закарпатський дієтолог розповіла що і скільки треба пити влітку

Влітку, коли багато свіжих овочів, фруктів та ягід просто гріх не змінити меню.

  • ⇒ Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення» ⇒ 050 222-50-50

Але в той же час – це період пікніків, отруєнь і шлункових розладів через те, що продукти неправильно зберігаються, адже часто закарпатці беруть на природу страви, які швидко псуються. Багато хто в період літніх відпусток просто завалюється на диван і запасає на зиму жир, через що набирає зайву вагу.

Тож як харчуватися влітку? Які продукти є небезпечними? Що найкорисніше зараз вживати? Як правильно формувати меню?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  ми говорили з дієтологом Альоною НЕКРАХОЮ.

Що пити у спеку і скільки?

У зв’язку з тим, що дуже спекотно, люди більше пітніють, більше витрачають рідини, перше і головне правило – слід дотримуватись водного балансу. Влітку потрібно споживати води у 1,5-2 рази більше ніж зазвичай, бо волога витрачається скоріше і в більших об’ємах. Я б рекомендувала взагалі не вживати в цей період нічого, крім води, хоча можна пити трав’яні напої, зелений чай. Також важливо ні в якому разі не пити льодяну воду. Нам здається, що потрібно охолоджуватися і ми прагнемо до чогось холодного. Але робити цього не треба. Бажано вживати воду кімнатної температури. Якщо людина не звикла пити багато води, не можна одразу переходити на великі об’єми. Краще кожні 15 хвилин випивати по 2-3 ковточки, розділивши воду на порції. Це – найважливіше.

Але що в нас робиться? Люди п’ють різні лимонади, квас, газовані напої, пиво. Алкоголь взагалі раджу виключити з раціону, або вживати його у дуже помірних дозах. Якщо вже є така необхідність випити, то краще це робити ввечері, коли прохолодно. Дуже погано, коли під час відпочинку на водоймах вживають спиртне і пірнають у холодну воду. Це негативно впливає на судини.

Тому до води, щоб не пити її саму, хто вже дуже відмовляється від неї, можна додавати м’яту, лайм, лимон, робити натуральні морси.

zakarpatpost.net