АНОНС. За що американські соцмережі так не люблять закарпатські гори?

Проте  у них активно та агресивно рекламується алкоголь

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Видалення публікацій зі сторінки, заборона на поширення матеріалів, блокування акаунту на кілька днів, а то й назавжди. Багато хто з тих, хто активно користується соцмережами, зіштовхувався з подібним. Чи справді в Інтернеті панує свобода? Чи обмежуються права користувачів? Чи можна ділитися інформацією про все, крім того, що не заборонено законом? Саме це й з’ясовувала газета «Неділя Закарпатські новини».

Де свобода? Як соцмережі-монополісти блокують користувачів

Найбільше незручностей від соцмереж у публічних людей, блогерів, журналістів, тих, хто позиціонує себе як громадські активісти. Їхні сторінки часто блокують, не дозволяючи оприлюднювати важливу інформацію.

Журналісти газети «Неділя Закарпатські новини» та сайту zakarpatpost.net неодноразово зіштовхувалися з блокуванням через те, що поширювали новини в групах. Причиною блокування у  повідомленні від служби підтримки було вказано спам (масове розсилання кореспонденції рекламного чи іншого характеру людям, які не висловили бажання її одержувати). Також записи абсолютно нейтрального характеру час від часу видалялися.

Цікаво, чим же може порушувати правила спільноти прогноз погоди чи гороскоп, коли там не пропагується насилля, вони не є фейком, а фактично унікальними авторськими матеріалами, не оздоблені фото з еротичним змістом.

Що важливо, блокуються сторінки та видаляються матеріали без попередження, а розблоковувати їх довго та важко, практично неможливо. При цьому, якщо допис і розблокують після надсилання запитів до служби підтримки, то лише через кілька днів, а на той момент він зовсім втратить актуальність і стане для читача нецікавим.

За що закарпатців блокують? За що витдаляють публікації? Як вирішити це питання?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 26 липня.

zakarpatpost.net