Як захистити волосся від сонця, моря й хлорки в басейні. Існує 10 способів

Літо – сезон відпочинку, та спека, морська вода можуть зробити волосся сухим і ламким. Як зберегти його пишним, м’яким, шовковистим, пише intermarium.com.ua

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Порада 1. Правильний шампунь

Пакуючи валізи, подбайте про вибір правильного літнього шампуню. Солона морська вода, сонце, хлор у басейні вже за 3 дні зробить ваші локони сухими. Вам важко буде доглядати за ними та розчісувати.

Отже, шампунь повинен максимально зволожувати. Тому шукайте засіб, у складі якого є олія макадамії, ши, авокадо, кокосу.

Порада 2. Захист від води

Не важливо, ви будете купатися у відкритому морі чи в закритому готельному басейні, обов’язково захистіться від агресивної дії солі та очисної хімії. Для цього існують спеціальні професійні засоби. Це можуть бути маски чи спреї. Наприклад, маску потрібно зробити до купання. Вона створює захисну капсулу навколо волосинки. Після басейну чи моря помийте волосся з шампунем – ви змиєте і маску, і залишки солі, хлору. Також подібні засоби випускаються в зручних спреях.

Порада 3. Реконструююча маска

Це професійні експрес-методи відновлення сухого та пошкодженого волосся. Обов’язково захопіть баночку такого засобу в відпустку. Якщо вдома чи в салоні маску виконують 1 раз на 10-14 днів, то на морі ви можете рятувати волосся цим засобом 3 рази на тиждень.

Порада 4. Перевірте аксесуари для волосся!

Про такий важливий нюанс більш із нас навіть не здогадується. Але улюблені прикраси для волосся влітку можуть стати причиною його сухості. Відмовтеся в спеку від аксесуарів з металу чи металевих деталей – обручі, заколки, зажими. Вони нагрівають волосся до 70 градусів!

Порада 5. Прості істини

Пірнайте в море лише за необхідності. Легше зібрати волосся у пучок та тримати його над водою, ніж потім тривалий період відновлювати. Також не забувайте, що похід на пляж та прогулянки в екзотичних країнах повинні бути в головному уборі. Придбайте собі стильний солом’яний капелюшок із широкими полями.

Порада 6. Уникайте піку сонячної активності

Варто не забувати, що найбільш агресивне сонце діє з 12 до 16 годин. У цей час не слід з’являтися на пляжі. Ви не лише ризикуєте зіпсувати локони, але й отримати сонячні опіки.

Порада 7. Змочити волосся перед купанням

Перш ніж зайти в хлорований басейн чи море, ретельно намочіть голову питною водою з пляшки (не мінералкою!). Вологе волосся дуже погано поглинає сіль та хлор, тож ви на 70% зменшите ризик пошкодити його.

Порада 8. Табу на салон краси

Фарбування, завивка, ламінування – усе це стресові процедури для волосся. Йому потрібен період адаптації. Тому востаннє ви повинні піти в салон за 3 тижні до відпустки або не раніше, ніж через 3 тижні після повернення.

Порада 9. Забудьте про укладки

Звичайно ж, у період відпочинку на морі частота укладок повинна зменшитися. Варто відмовитися від регулярної сушки феном, а також не класти до валізи бігуді, засоби для стайлінгу. Особливо псують стан волосся лаки та пінки, які під дією сонця в рази підвищують сухість.

Порада 10. Захопіть масажну щітку

В готелі перед сном виконуйте щоденно важливо процедуру – тривале розчісування м’якою масажною щіткою. Стимулюючи кровообіг, ви посилюєте живлення волосся. А це – гарантія його міцності.

zakarpatpost.net