Закарпатка розповіла, як склала ЗНО з біології на 200 балів

 

Газета «Неділя Закарпатські новини» поспілкувалася з випускницею Валерією Кашмель, щоб з’ясувати, у чому секрет її успішної здачі ЗНО.

  •  Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення»  050 222-50-50

Валерія Кашмель – випускниця Великоберезнянської гімназії. Дівчина – одна з 26 випускників по всій Україні, які склали біологію на максимальну кількість балів.

– Валеріє, вітаю вас із чудовим результатом! Він очікуваний? Ви були впевнені в тому, що написали тести на 200 балів чи ні?

– Ні, не була впевнена. Справа в тому, що деякі питання були сформульовані так, що я не була впевнена, чи правильно зрозуміла їх. Через це в мене й були сумніви.

– Як ви готувалися до ЗНО з біології? Розкажіть про свою систему підготовки?

– Готувалася я майже рік, з вересня минулого року. Ходила до репетитора, а також самостійно вчилася. У нас був один урок на тиждень із репетитором по дві години. І все.

– Але чому саме до біології у вас такий інтерес?

– Я хочу стати медиком, тому біологія для мене була профільним предметом для вступу. Можна було обирати біологію або хімію. То ж я обрала першу. Для мене біологія – це наука про життя. Мені здається, що кожна людина мусить знати про те, що нас оточує.

– Валеріє, до якого саме вишу плануєте подавати документи?

– Пріоритетним для мене є Буковинський державний медичний університет у Чернівцях. Також документи подаю на медичний факультет Ужгородського національного університету.

– Чому обрали медицину? У вашій родині є медики?

– У класі сьомому я вирішила, що хочу бути лікарем. У родині нема медиків. Я буду перша.

– Яким саме напрямком медицини хочете займатися?

– Поки що хочу бути педіатром. Але ще все може змінитися під час навчання.

– Якою була ваша реакція, коли отримали офіційні результати ЗНО?

– Я дуже зраділа, бо це було неочікувано. Дізналася за кілька днів після ЗНО, уже після опівночі на сайті, де оприлюднюють результати тестування. Була дуже рада, що мої старання не минули даремно.

– Як однокласники і вчителі сприйняли такий результат?

– Це було несподівано для всіх. Тобто про те, що я складу добре, знали, але що настільки добре, ніхто не думав – ні я, ні в школі.

– У вас є улюблений предмет?

– Як такого улюбленого предмета в мене нема. Сказати, що біологія – улюблений предмет, я також не можу (сміється – прим.ред.). Мені просто подобається вчитися. Я закінчила школу із золотою медаллю.

Тетяна ЛЕШКО, газета «Неділя Закарпатські новини», екслюзивно для zakarpatpost.net